Drietal uit tophoreca opent wijnbar/restaurant Sinck in Amsterdam

Sander Bierenbroodspot, Sabas Joosten en Timo van der Stad openen in december wijnbar/restaurant Sinck aan de Prinsengracht in Amsterdam.

De eerder aangekondigde naam Stuyver is vlak voor de opening op 11 december 2021 veranderd nadat bleek dat er in Amsterdam al een restaurant met die naam bleek te bestaan.

Sinck is vernoemd naar stadslandmeter Lucas Jansz Sinck die in 1612 mede verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Prinsengracht.

In het pand naast het bekende Amsterdamse café Pieper komt in het souterrain een wijnbar en op de bel-etage een restaurant voor zo’n 40 gasten, plus zitplaatsen aan de open keuken. De prijs voor drie gangen komt onder de 40 euro te liggen.

De wijn speelt een grote rol bij Sinck. Sabas Joosten (ex-sommelier De Librije) beheert de geconditioneerde wijnkamer. “We streven naar een toegankelijke en eerlijk geprijsde wijnkaart, die dynamiek heeft – met steeds weer nieuwe ontdekkingen – en een ruim aanbod aan wijnen per glas.”

Gastheer is Timo van der Stad (voorheen &Moshik en brasserie Carstens) en chef is Sander Bierenbroodspot (voorheen PPHE Hotel Group en De Vrienden van Jacob in Santpoort).

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes