‘Larens Blanje Bleu’: Nederlandse wijn met een muzikale twist

Foto credits: Rose Groot, Design & Wijn

Design & Wijn introduceert ‘Larens Blanje Bleu’: een bijzondere wijn met Nederlandse roots en een muzikale twist

Op zaterdag 18 februari (2023) lanceert Design & Wijn een nieuwe wijn genaamd Larens Blanje Bleu. Deze witte wijn van blauwe druiven, ook wel Blanc de Noir genoemd, is gemaakt door Wijngoed Gelders Laren en wordt exclusief verkocht door Design & Wijn. De wijn is gemaakt van de blauwe wijndruif Cabertin uit de oogst van 2021. Er zijn 700 flessen van deze karaktervolle wijn geproduceerd.

Sommelier en mede-eigenaar van Design & Wijn, Diederik Walhof, vindt dat Blanc de Noir meer aandacht verdient. Daarom heeft hij bij Wijngoed Gelders Laren gevraagd of zij deze wijn voor hen konden maken.

De wijngaardeniers Gert Jan Voortman en Diana van der Biezen van Wijngoed Gelders Laren focussen zich volledig op de hoogste kwaliteit druiventeelt, en dat proef je terug in de Larens Blanje Bleu. De wijn heeft een frisse zuurgraad en speelse aroma’s van rood fruit, waardoor het goed samengaat met friszure gerechten zoals ceviche of een Griekse salade.

Het etiket van de Larens Blanje Bleu is ontworpen door mede-eigenaar van Design & Wijn en ontwerper Rose Groot. Het is geïnspireerd op de roaring 20’s en past bij het Art Deco thema van de wijn.

Bijpassende muzieklijst op Spotify van DJ Meester Moeilijk

Om de ervaring compleet te maken, wordt de wijn geleverd met een bijpassende muzieklijst op Spotify, genaamd “Larens Blanje Bleu”, samengesteld door ‘‘de DJ met goed gevoel garantie’’, DJ Meester Moeilijk.

De wijn is te koop voor €19,50 per fles en is verkrijgbaar in de winkel en wijnkelder van Design & Wijn op Nieuwezijds Voorburgwal 137 in het centrum van Amsterdam. De wijnkelder fungeert tevens als proeflokaal en heeft veel weg van een speakeasy. Dit omdat je eerst langs de keuken van Melly’s Cookies moet om er te komen. Je kunt de wijn ook bestellen via de website van Design & Wijn, www.designenwijn.com.

Design & Wijn nodigt iedereen uit om te genieten van de Larens Blanje Bleu en de roaring 20’s sfeer te proeven.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes