Distilleerderij Herman Jansen pakt prestigieuze prijzen op World Spirits Awards

(Ingezonden bericht)

Schiedam, 23 maart 2022 – Tien jaar na het winnen van de hoge onderscheiding World Class Distillery, heeft de Schiedamse distilleerderij Herman Jansen weer een topprijs te pakken en wel voor haar nieuw samengestelde moutwijnjenever met de naam Herman Jansen ‘Master Distillers Choice’.

En niet alleen de nieuwe drank viel in de prijzen, ook Master Distiller Ad van der Lee werd gelauwerd met de Achievement Award. Een award die enkel wordt uitgereikt bij bijzondere prestaties. Ad van der Lee is hiermee de 3e persoon die deze prijs in ontvangst neemt.

De nieuwe, bijzonder smaakvolle blend ontving zaterdag 19 maart tijdens de World Spirits Awards 2022 (WSA) de Gouden Medaille. De vele smaakdimensies en de lange, verrassende afdronk maken het product tot een echte winnaar.

De subtiliteit van de ‘Master Distillers Choice’ van Herman Jansen is het resultaat van een combinatie van factoren. Het start met de aloude werkwijze waarop drie soorten granen tot moutwijn worden gestookt in traditionele ketels. De later toegevoegde jeneverbes geeft een kruidig en fris accent aan het inmiddels houtgelagerde karakter.

De blend is samengesteld uit verschillende jaargangen en is gelagerd op diverse houtsoorten, waaronder American oak en Europees eiken. De moutwijnjenever uit 2010 is, na vier jaar lagering op een Weinbrand vat, in 2014 ter ‘finishing’ en verfijning overgeheveld naar een PX Sherry vat.

Master Distiller Ad van der Lee kreeg zaterdag de Achievement Award vanwege zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van karaktervolle jenever door de jaren heen. Diederik Jansen, directeur van distillateur Herman Jansen Beverages Nederland, vertelt: “Het is een eer om Ad binnen de gelederen te hebben. Ad van der Lee is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van o.a. het merk Notaris Jeneverspecialiteiten. Hij verdient deze prijs!”

Met het winnen van de genoemde prijzen laat de distilleerderij uit 1777 zien dat de oorspronkelijke waarden van moutwijnjenever zeer goed combineerbaar zijn met de eigentijdse beleving van spirits. Binnenkort komt de distilleerderij met nog meer nieuws over de bestaande dranken range.

Over Herman Jansen

Herman Jansen is een familiebedrijf uit Schiedam dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. De jeneverbranderij van toen is uitgegroeid tot een bedrijf van wereldformaat. Het huidige Herman Jansen is wereldwijd actief en biedt een gevarieerd, eigentijds assortiment aan gedistilleerde dranken.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes