Stadshaven Brouwerij Rotterdam opent terras aan Merwehaven

Vanaf 6 mei 2022 heeft de Stadshaven Brouwerij een groot nieuw terras aan de Rotterdamse Merwehaven.

Directeur Harm van Deuren: “Het werd tijd om het terras dezelfde allure te geven als de brouwerij en de gastropub. De locatie aan de kade leent zich daar uitstekend voor.”

Het terras is 750 m2 groot en heeft plek voor 300 gasten. Het ligt op het zuiden en bezoekers hebben tevens zicht op de zonsondergang. De keuken voorziet in snacks, lunch en diner, waaronder steak van de houtskoolgrill en ook veganistische gerechten. De watertaxi stopt voor de deur.

Extraatje: je kunt het uit Amerika overgewaaide spel ‘cornhole’ spelen, een soort kruising tussen jeu de boule en darts waarbij je zakjes (gevuld met maïs?) in een gat in een schuin geplaatst bord moet proberen te gooien.

De Stadshaven Brouwerij, gevestigd in een 100 jaar oude (volledig gerestaureerde) fruitloods, is met 2 miljoen liter bier per jaar, afgevuld op fles, blik of fust, de op één na grootste craftbierbrouwerij van Nederland. Naar eigen zeggen heeft de brouwerij veel aandacht voor leefbaarheid, circulariteit, duurzaamheid en de sociale dynamiek in de Merwe-Vierhavens (M4H). Denk aan warmteterugwinning bij het brouwproces, hergebruik van afvalwater, zonnepanelen, benutten van accu’s van afgedankte scooters en het leveren van bostel (restproduct van het brouwproces) voor koeien van de nabije drijvende boerderij Floating Farm.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes