Dormio Hotels & Resorts opent Wijnhotel Valkenburg

In Valkenburg is het voormalige familiehotel Tummers heropend als themahotel en restaurant Dormio Wijnhotel Valkenburg. De nieuwe eigenaar zet in samenwerking met onder andere Zuid-Limburgse wijnmakers en internationale wijnbedrijven volop in op het thema wijn. Eigenaar Roel de Boer benoemt het kernachtig als ‘alles ademt hier wijn’.

De 44 hotelkamers en -appartementen hebben de signatuur van evenzovele wijnproducenten, die elk een eigen accent aan het interieur geven. Het Wijnrestaurant en De Wijnbar bieden keuze uit 170 wijnen, waarvan 15 dagelijks wisselende open wijnen. Tevens staan er wijnevents en proeverijen in de nog te openen wijnkelder in de planning.

Deelnemende wijnpartners in dit concept zijn onder andere 13 wijnmakers uit het Zuid-Limburgse Mergelland, waaronder Apostelhoeve en St. Martinus. Robbers & Van den Hoogen in Arnhem is leverancier van met name Franse klassiekers. WeinBaum, ook de leverancier van Dormio Resort Eifeler Tor, levert wijnen uit Duitsland, Italië en Oostenrijk. In totaal zijn er 42 wijnpartners.

Dormio Wijnhotel Valkenburg telt 44 hotelkamers en -appartementen, waarbij elke wijnpartner de mogelijkheid kreeg om eigen accenten aan te brengen in het interieur. Fotowanden, kleurstelling en specifieke attributen creëren op die manier de sfeer van het betreffende wijndomein.

Twee appartementen zijn ingericht als wijnmuseum respectievelijk wijnbibliotheek. De Museumkamer is een kleine dependance van het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem. Dat stelde ook de meer dan 400 wijnboeken ter beschikking voor De Bibliotheekkamer.

Alle 170 wijnen in diverse prijsklassen staan in de showroom, grenzend aan het restaurant. Ze kunnen aan tafel worden besteld met kurkengeld-opslag en zijn tevens te koop voor gangbare detailhandelsprijzen. Wat prijsniveau betreft is er voor elk wat wils, van zeer betaalbare toegankelijke wijnen, tot exclusieve soorten in een beperkte oplage.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes