Heilig Hart brouwt zijn eerste wijn-bier hybride

De Heilig Hart Brouwerij in Kwatrecht (bij Gent) heeft een bier gebrouwen van gerst en tarwe uit België én druiven uit Frankrijk. “We stellen met grote trots onze eerste wijn-bier hybride voor!”

De verse wijnmost van de druif gamay is afkomstig van de natuurwijnmaker Cyrille Vuillod van ‘La Dernière Goutte’ in de Beaujolais.

In de brouwerij zorgden de natuurlijk gisten van de druiven in twee ’terracotta eggs’ van 800 liter en 500 liter voor de gezamenlijke fermentatie van de druivenmost en de wort van gemoute gerst en tarwe.

Epiclese, zoals het bier is gedoopt, heeft vervolgens 14 maanden gerijpt. Een deel in aardewerk en een deel in een houten vat. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,5% en een lichte hergisting op fles.

“Het levert een unieke wijn-bier hybride op waarmee we het product ‘bier’ naar een hoger culinair niveau willen tillen,” aldus de brouwers. “Met focus op evenwicht, complexiteit en lengte van afdronk, presenteren we u graag Epiclese!”

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes