Proeven wordt kinderspel met nieuwe boek van Cees van Casteren

(Ingezonden bericht)

Amsterdam, 2 november 2020 – Nu we vooral alleen thuis kunnen genieten van een goed glas wijn, kunnen we ons gaan verdiepen in de smaak ervan. Wijn drinken met aandacht, proeven wat je drinkt en daar een analyse van maken. Op 4 november verscheen Proeven als een Pro, waarmee Master of Wine Cees van Casteren de geheimen van het wijnproeven met je deelt.

Master of Wine word je niet zomaar; wereldwijd zijn er maar 409, en in Nederland slechts 3 (!) die deze prestigieuze titel dragen. In Proeven als een Pro doet Cees van Casteren de proefmethode uit de doeken waarmee hij dat zware examen haalde. En dat maakt dit boek uniek ten opzichte van alle andere wijnboeken ter wereld: in maar zes stappen wordt wijnproeven voor iedereen kinderspel.

Wijn is fascinerend, en steeds meer mensen raken erdoor geboeid. De trend is bewuster drinken, weten wat je drinkt, je kennis verdiepen. Eenmaal in de ban, heb je niet alleen dorst naar nieuwe wijnen, maar ook naar meer achtergrond. En hoe meer je weet, hoe leuker het wordt!

Denk niet dat je aangeboren aanleg moet hebben om goed te proeven en vergeet de clichés over egotrippende wijnsnobs; met de methode en kennis van Proeven als een Pro kun je over elke wijn iets zinnigs zeggen. En er zelfverzekerd in gezelschap over praten. Ben je ook op zoek naar de heilige graal van wijnproeven? Dan is Proeven als een Pro hét boek voor jou!

Over Cees van Casteren MW: Cees van Casteren is Master of Wine, Vinoloog van het Jaar, WSET® Educator, winnaar van diverse wijnproefwedstrijden, jurylid van internationale competities en voorzitter van de Verenigde Vinologen. Cees heeft meer dan 10 boeken over wijn op zijn naam. Zijn voorlaatste boek, De Wijngids, verscheen in oktober 2019.

Iedereen kan Proeven als een Pro| Cees van Casteren | ISBN: 9789083097602 | 4 november 2020 | €29,95 | Tree Books

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes