Nieuw in Santpoort-Noord: 100% Nederlandse wijnwinkel

(Ingezonden bericht)

Nederlandsestreekwijnen.nl is de grootste aanbieder van wijnen in èn uit ons land met het breedste assortiment

• Lees ook: Bob in Amsterdam verkoopt uitsluitend Nederlandse wijn

Santpoort Zuid, 24 november 2020 – Rasondernemer Patrick van der Fits (50), eigenaar van online wijnplatform Nederlandsestreekwijnen.nl, opent vandaag een wijnlokaal met uitsluitend Nederlandse wijnen. Zijn wijnaanbod komt van 35 wijnhuizen en uit alle 12 provincies. Daarmee speelt van der Fits in op de populariteit van wijn uit eigen land. De kwaliteit en smaak is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het wijnlokaal is een unicum in ons land.

Nederlandsestreekwijnen.nl


Twee jaar geleden startte Van der Fits met de online verkoop van Nederlandse streekwijnen. Het bleek een gat in de markt. Inmiddels levert hij voor maar liefst 35 wijnboeren de bestellingen binnen 2 dagen af bij particulieren, zakenrelaties en restaurants in heel Nederland. Door het logistieke proces te organiseren en het verkooptraject uit handen te nemen kunnen de wijnmakers zich bezighouden met het maken van hun kwaliteitswijnen.

Breed assortiment


Nederlandsestreekwijnen.nl heeft altijd ruim 200 wijnen op voorraad. Het assortiment bestaat uit wit, rood en rosé, waaronder biologische, natuur en vegan wijnen, likeuren en drie soorten port. Verder zijn er diverse mousserende varianten, van een lichte bubbel tot en met 24 maanden gisting op de fles, inclusief alcoholvrije alternatieven. Van druif tot en met botteling, alles vindt 100% plaats op Nederlands grondgebied. Nederlandsestreekwijnen.nl is inmiddels de grootste aanbieder met het breedste assortiment.

Kwaliteit


Van der Fits doet niet met iedereen zaken. Hij is selectief en kiest de wijn op smaak en kwaliteit, maar zoekt ook naar een goede spreiding over het land en een variatie in druivensoort. Twee dagen per week bezoekt hij de wijngaarden om te keuren, contact te onderhouden met de wijnmakers en te selecteren. Het zijn stuk voor stuk wijnen die gemaakt worden met geduld en respect voor de natuur. Naast de bekendere Nederlandse wijnhuizen uit Limburg en Zeeland is er ook ruimte voor het kleinste wijnhuis van Nederland: Domaine d’Heerstaayen.

Wijnlokaal


Alhoewel de online zaken goed lopen wilde de wijnhandelaar toch graag een fysieke locatie openen. Een monumentaal pandje naast het station van Santpoort Zuid bleek de perfecte locatie. Bovenal is het wijnetablissement een ontmoetingsplaats tussen wijnliefhebbers, de wijnboeren en de eigenaar zèlf, die inmiddels alles weet over dit 100% Nederlandse product.

“Er valt nog zoveel te vertellen”, aldus de trotse eigenaar, “Hoe wordt de wijn gemaakt, waar komt deze vandaan, wat is de invloed van het klimaat? Bovendien kan er geproefd worden, zodra dat weer mag.”. Er is ook nagedacht over gemak: klanten kunnen gratis voor de deur parkeren, wat uitermate handig is bij het kopen van flessen, zo niet dozen, Nederlandse wijn.

www.nederlandsestreekwijnen.nl
Willem de Zwijgerlaan 57a
2082 BB Santpoort Zuid
Kijk voor actuele openingstijden op de website
mob (+31)6 478 131 04
info@nederlandsestreekwijnen.nl

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes