Nieuw in Gouda: restaurant en wijnbar Gouds Glas

Restaurant eert lokale helden met mooie streekgerechten van het seizoen

In het begin van het nieuwe jaar opent restaurant, brasserie en wijnbar Gouds Glas in het hart van Gouda. Eigenaar Joost Zekveld (Gewoon Gouds) en bedrijfsleider Jeroen Hendriksen zetten bij Gouds Glas heerlijke seizoensgerechten op de kaart, bereid met de mooiste producten uit de regio. Het interieur eert de geschiedenis van het zeventiende-eeuwse gebouw, met een knipoog naar de nabijgelegen Sint-Janskerk.

Rijke historie
Het pand van zo’n negentig meter diep bestaat uit vier ruimtes, met plek voor tweehonderd gasten binnen en honderd buiten. Eye catcher is het glazen dak en zes grote glas in lood ramen, met afbeeldingen van de gerenommeerde kunstenares Heleen Verhoeven. De ramen zijn een verwijzing naar de glas in lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de bogen van het zeventiende-eeuwse pand komen overal in het decor terug, gecombineerd met glas, staal en hout.

Lokale helden
Bij Gouds Glas geniet je van royale gerechten voor een zachte prijs. Voor 34,50 euro per persoon krijg je een uitgebreid driegangenmenu, bereid met mooie producten uit de regio. Op het menu staat een mix van Nederlandse en mediterrane gerechten waarbij, seizoensgroenten, vlees en vis de hoofdrol spelen. Ook typische Goudse producten staan op de kaart, zoals streekkaas van De Oudwijker uit Lopik, stroopwafels van Kamphuisen en ambachtelijk bier van Brouwerij de Molen.

Vier verschillende ruimtes
Naast een brasserie, een grote eetzaal en een wijnbar heeft Gouds Glas een verwarmd en geheel overdekt terras, waardoor je er het hele jaar door buiten kunt eten. Buiten is er een juice bar die in de winter kan worden omgetoverd tot een gezellige stand met koek-en-zopie. Het assortiment in de wijnbar bestaat uit zo’n 150 wijnen, waarvan er tien rode en tien witte flessen open staan om per glas te proberen. De grote bar en twee lange tafels, waaronder op de gezellige vide, nodigen uit om samen te genieten van de mooiste wijnen of een lekker (speciaal)biertje. Door de verschillende ruimtes is er bij Gouds Glas genoeg gelegenheid voor een proeverij, receptie, besloten (bedrijfs)feest of bruiloft.

Overige informatie Gouds Glas
Openingstijden : Ma t/m do 10:00-23:00, Vrij&za 10:00 – 00:00, keuken tot 22:00 uur, Zo gesloten
Adres : Markt 40, Gouda
Website : www.goudsglas.nl
Facebook : https://www.facebook.com/Gouds-Glas-111815913486339/
Instagram : https://www.instagram.com/goudsglas/

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes