Zalig

Als liefhebber van pompoensoep ontdek ik nu pas hoe kleverig gebakken pompoen is. Een textuur waarmee de wijn het moeilijk heeft.

Het is alsof alle smaakpapillen erdoor worden bedekt en de wijn de ondankbare taak krijgt de mond schoon te spoelen, zonder zelf van zich te kunnen laten horen. En dan doet de papperige risotto ook nog een flinke duit in het zakje.

De Siciliaanse witte wijn houdt moedig stand dankzij zijn intensiteit, maar verliest wel wat nuances. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Drink er vooral een glas van als aperitief want het is een heel bijzondere wijn.

De rode wijn uit La Mancha is een ongecompliceerde slobber. Geheel onvoorzien blijkt zijn knapperig levendige rode fruit het heel goed te doen bij dit machtige gerecht.

Zalig de armen van geest.

Planeta, Etna Bianco 2016
Veelzijdig en overvloedig aromatisch. Chique bloemen, perzik, grapefruitbitters. Sappig, pittig, spannend en vitaal (Gall & Gall, € 17,99).

Merinas, Old Vine Tempranillo 2017
Fitte, fruitige en soepele biowijn. Aardbei, bloemen, peperige besjes. Verrassend lekker voor zo weinig geld (Gall & Gall, € 4,29).

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes