Zalig

Als liefhebber van pompoensoep ontdek ik nu pas hoe kleverig gebakken pompoen is. Een textuur waarmee de wijn het moeilijk heeft.
Het is alsof alle smaakpapillen erdoor worden bedekt en de wijn de ondankbare taak krijgt de mond schoon te spoelen, zonder zelf van zich te kunnen laten horen. En dan doet de papperige risotto ook nog een flinke duit in het zakje.

De Siciliaanse witte wijn houdt moedig stand dankzij zijn intensiteit, maar verliest wel wat nuances. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Drink er vooral een glas van als aperitief want het is een heel bijzondere wijn.

De rode wijn uit La Mancha is een ongecompliceerde slobber. Geheel onvoorzien blijkt zijn knapperig levendige rode fruit het heel goed te doen bij dit machtige gerecht.

Zalig de armen van geest.

Planeta, Etna Bianco 2016
Veelzijdig en overvloedig aromatisch. Chique bloemen, perzik, grapefruitbitters. Sappig, pittig, spannend en vitaal (Gall & Gall, € 17,99).

Merinas, Old Vine Tempranillo 2017
Fitte, fruitige en soepele biowijn. Aardbei, bloemen, peperige besjes. Verrassend lekker voor zo weinig geld (Gall & Gall, € 4,29).

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

wino-nieuwsbrief #35, okt 2020

wino-nieuwsbrief #35, okt 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes