Mango jaagt wijn de gordijnen in

Wat een leuke formule is de Poké Bowl, waarvan ik eerlijk gezegd nog nooit had gehoord.

Een gerecht kun je het eigenlijk niet noemen, want behalve rijst en vis of zeevruchten staat het elke thuiskok vrij om erbij te serveren waar hij trek in heeft. Omdat je de ingrediënten niet mengt, zou je bij elke hap een andere wijn kunnen drinken.

Laat ik mijn keuze voor vandaag all-rounders noemen: tolerante wijnen uit de zonnige nieuwe wereld met een stevige zuurgraad. Die schrikken niet van scherpe radijs, intense sojasaus of pittige wasabi.

Alleen de mango jaagt ze de gordijnen in. Het tomeloze zoet van rijp exotisch fruit, dat bovendien altijd stiekem een duchtig portie fruitzuur verbergt, kleedt de wijn als het ware uit. Ze verliezen elke aromatische nuance.

Funest, maar bij de Poké Bowl gelukkig eenvoudig te vermijden: géén slok nemen als er een blokje mango op je lepel ligt. Was elk conflict maar zo simpel op te lossen.

St. John’s Road, Gee Whiz Tram Driver 2017
Gewürztraminer met riesling uit Australië. Sappig zoet fruit, fijne bitters en mooie kruidige rieslingzuren (Lesgenereux.nl, € 13,60).

Douglas Green, Chenin Blanc 2016
Uit Zuid-Afrika. Overrijpe ananas, knapperige groene appel, pittig gekruid zuur, bitterzoete perzik en een snufje salmiak (Jumbo, € 5,49).

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
- Designed by Crystina creates & Gabfire Themes