Witte Rhône wordt steeds lekkerder

Veeleisend is dit smakelijke trio avocadogerechtjes niet, ik denk dat heel veel wijn er uitstekend bij zal smaken. Ik koos voor een duo uit de zuidelijke Rhônevallei met elk een kwartet aan druivenrassen in zich.

Witte Rhônewijn heeft een stevig en eigenzinnig karakter, dankzij (meestal) een bonte blend van druiven als viognier, grenache blanc, marsanne, rousanne, bourboulenc en clairette.

Dit fraaie wijnduo bewijst tevens dat smaak een momentopname is. Professionele wijnproevers gaven Dauphins 91 punten en Mathilde 90 (van de 100). Ze zijn echter duidelijk niet naast elkaar geproefd. Doe dat maar eens met deze twee, dan zult u het met me eens zijn dat Mathilde een klasse beter is, hoe lekker Les Dauphins ook is.

De prijs in acht genomen zijn beide wijnen goud waard.

Les Dauphins Blanc 2015  Romig en fris, met bite en textuur, witte bloemen, perzikfruit en een opwekkend bittertje (€ 5,99, Albert Heijn)

Mathilde Chapoutier, Duché d’Uzès Blanc 2016  Levendig, intens en volmaakt harmonieus, met sappig zoete abrikoos en pittige kruidighed (€ 11,29, Gall & Gall)

 

Share

You must be logged in to post a comment Login

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes