Anjou Blanc en Savennières van Château Soucherie

Château Soucherie

Tijdens de laatste France-Vins wijnbeurs in Amsterdam kennisgemaakt met Château Soucherie.

Château Soucherie bevindt zich bij het dorpje Beaulieu-sur-Layon in de wijnstreek Coteaux du Layon. Hier zijn de meeste wijngaarden (ca. 26 ha) van het wijnhuis. Daarbij bezit Soucherie nog wat grond in Quartz-de-Chaume en is het bedrijf eigenaar van de wijngaard Clos de Perrières (1,8 ha) in Savennières.

De droge witte wijn van chenin blanc van Soucherie, zowel de Anjou Blanc als de Savennières, vergist en rijpt op houten vaten. Een deel van de wijn – meestal circa 20% – krijgt lagering op nieuw hout.

Hoe sterk ze ook van elkaar verschillen, beide wijnen hebben die eigenzinnige, ongrijpbare, expressieve, alle aandacht opeisende aroma’s die chenin blanc uit de Loirevallei zo spannend en uniek kunnen maken.

Wijnen om je mee uit te leven in de horeca, want dit soort rijke wijn van chenin blanc doet het uitzonderlijk goed bij de maaltijd. Bij stevige vis en schaal- en schelpdieren, zeggen ze, ik heb dat nooit geprobeerd. Bij varkensvlees en alle mogelijke groentegerechten heeft Savennières mij nog nooit teleurgesteld.

Wijnimport Scheveningen heeft ook Anjou Blanc Vieilles Vignes 2008, een wijn die voorlopig niet meer kan worden gemaakt omdat de oude wijnplanten inmiddels zijn gerooid. Oude wijnstokken zijn leuk, maar ook die hebben het eeuwige leven niet.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes