Tussock Jumper

Tussock JumperEen opvallende nieuwe verschijning in het schap van Jumbo en C1000 is de dierentuin van Tussock Jumper.

Het gaat hier niet om een wijnbedrijf, maar om een internationaal wijnmerk dat wijn laat maken in diverse landen. Naar wordt gezegd is Tussock Jumper, dat wijnen voert uit onder andere Californië, Chili, Zuid-Afrika, Spanje, Frankrijk, Argentinië, Australië en Nieuw-Zeeland, in de VS al enkele jaren een succes.

De wijn wordt in opdracht op locatie gemaakt en gebotteld en vervolgens onder deze merknaam vermarkt. Het duo achter dit concept bestaat uit de Nederlander Gert-Jan van Arkel (voorheen onder meer betrokken bij het Franse wijnmerk Chammaré) en de Portugees-Amerikaanse wijnmaker Marc Oliveira.

De herkomst van de wijn is min of meer herkenbaar aan de afbeelding van een dier op het etiket met een geinig rood vestje aan, zoals Spanje (konijn of stier), Frankrijk (zwijn), Zuid-Afrika (neushoorn) en Portugal (ezel). Een beest op het etiket, zo hebben onder andere Yellow Tail en Arrogant Frog bewezen, verkoopt goed.

Jumbo heeft wijnen van Tussock Jumper uit 7 landen: Malbec uit Argentinië (koe), Spaanse Tempranillo (stier), Duitse Riesling (hert), Prosecco (Italië, vos), diverse Franse wijnen (zijn) en twee Portugese wijnen (ezel). De wijnen liggen voor € 5,49 in de winkel.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes