Spijstip inbegrepen

Barton & GuestierNieuw bij Albert Heijn is de zogenoemde The Pairing Collection van wijnhuis Barton & Guestier (zie ook ‘Lekkere Bordeaux voor € 6,-‘).

Het zijn een rode en een witte Bordeaux en een (rode) Beaujolais-Villages. Ze liggen in de winkel voor €5,99.

Vrolijke, moderne etiketten geven een suggestie voor wat er bij de wijn gegeten zou kunnen worden. Cheese & Crackers bij de Beaujolais, Salmon & Trout bij de witte Bordeaux en Chops & Burgers bij de rode Bordeaux.

Salmon & Trout combineert de chique bloemengeur en het vetje op de tong van sémillon met de kruidige frisheid van sauvignon blanc. De wijn heeft niet veel lengte, toch vind ik hem bijzonder prettig. Er zou meer gebruik moeten worden gemaakt van sémillon, bedacht ik na twee glazen. Pittige bitters als van citrusschilletjes doen de wijn goed en vragen om wat te snaaien erbij. De vis zwemt nog. In plaats daarvan spoelde ik er met plezier een ons (ongezouten) cashewnoten mee weg.

Cheese & Crackers wist me eveneens te verleiden. Fruitig en floraal in de geur; kruidig en fris in de mond, met wat bite zoals je dat van een Beaujolais Village mag verwachten. Ook hier is de lengte van de wijn niet om van je stoel te vallen, maar hij biedt genoeg om samen met zijn visvriendje als de enige twee van een flinke rij andere geproefde wijnen te ontsnappen aan een roemloze aftocht door de gootsteen.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes