Supermarktwijn

Nou vooruit, we doen weer eens een supermarkttip.

Laten we eerlijk zijn (wij wijnliefhebbers onder mekaar): je vindt in de supermarkt zelden iets wat écht leuk is. Op zijn best zijn de wijnen daar ‘oké’, ‘niet onaardig’ of ‘voor die prijs blablabla…’.

Op zijn best hè. De meeste zijn wat mij betreft zonde van je geld.

(Zei hij met een arrogant en verwend toontje in zijn stem.)

Ik mag altijd de supermarktwijnen uitkiezen voor mijn vrienden als we weer eens op de eilanden ons geluk vieren en onze zorgen verdrinken. Dat krijg je als ze gaan denken dat je er verstand van hebt.

Heb laatst weer flink wat supermarktwijn geproefd. Als ik ze zelf koop, beperk ik me meestal tot de best beoordeelde wijnen uit wijngidsen zoals de Wijnalmanak en De Grote Hamersma, want de wijnen zónder ster of benéden de 9 punten zijn echt zelden het proberen waard.

Laat ik één zware tegenvaller noemen: Tilia Chardonnay 2010 (Argentinië), te koop bij Albert Heijn. Krijgt een 8,5 in De Grote Hamersma. Die man is veel te aardig, denk ik dan. Ik noteerde: ‘alcoholhoudende limonade met een nep-vanillesmaakje, 0 punten.’

Afijn, smaken verschillen.

Als er naar mijn smaak een wijn in de categorie ‘zeer oké’ tussen de goedkopere supermarktwijnen zit, dan kan het geen kwaad die te vermelden. Kan iedereen zelf gaan proberen. Deze Chileen (Chileense wijn is wel vaker de beste supermarktkeuze) is nieuw bij Aldi. Aangezien de Aldi geen hoog aanzien geniet bij min of meer gevorderde wijnconsumenten – de goedkoopduurkoopkeurmeesters van de consumentenbond uitgezonderd – is dat extra reden voor een pluimpje.

In De Grote Hamersma staat één Aldi-wijn, ook een Chileen (El Arbol – nog geen 3 euro, hoe bestaat het), die ik ook ‘zeer oké’ vind. Deze Rio del Mar – € 4,49, dus eigenlijk best duur :) – mag daar wat mij betreft aan worden toegevoegd. Fruitig, fris, zacht, verteerbaar, gewoon aangenaam ‘voor die prijs…’.

Hadden ze een Aldi op de eilanden, dan liet ik er een paar glazen bier voor staan.

Share

Comments are closed

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes