EU ziet veel kansen voor Sherry Wijnen en verlengd campagne met drie jaar 

(Ingezonden bericht)

Consejo Regulador blijft Nederland informeren over de veelzijdigheid van sherry

Amsterdam, 8 mei 2023 – Elk jaar mogen gebieden met een oorsprongsbenaming een plan indienen bij de Europese Unie om in aanmerking te komen voor het Europese promotiecampagne “Enjoy, it’s from Europe”. Na 3 succesvolle jaren van promotie in Nederland, heeft de EU de subsidie voor nog eens 3 jaren toegekend aan D.O. Sherry Wijnen omdat ze veel kansen zien voor deze versterkte wijnen uit Zuid-Spanje.

Dit jaar gaat de officiële organisatie – Consejo Regulador – van de D.O. Sherry Wijnen, Manzanilla en Sherry Azijn door met zijn missie om de Nederlandse consument te informeren over de veelzijdigheid van sherry. Van 2023 tot en met 2025 zetten zij zich verder in om de naamsbekendheid van D.O. Sherry Wijnen op de Nederlandse markt te versterken. Dit gebeurt via evenementen voor sommeliers, educatie op wijnopleidingen, persevenementen, uitgebreid online mediaplan en consumenten festivals.

Bevindingen en trends

De eerste Europese Campagne voor D.O. Sherry Wijnen startte in 2021 en veel mensen kenden de naam Sherry nog wel, maar veel wijndrinkers hadden nog nooit echt kennis gemaakt met het brede assortiment en de veelzijdigheid van deze wijn. In de afgelopen twee jaar hebben de promotie activiteiten voor een grote stijging in de naamsbekendheid van Sherry Wijnen gezorgd. Veel professionals en wijnliefhebbers raakten enthousiast over deze bijzondere wijn.

Daarnaast ziet men ook een grote verschuiving in de betere restaurants. Hier wordt het steeds meer een trend om Sherry Wijnen aan te beleven in combinatie met spijs. Sherry Wijnen hebben namelijk oneindige gastronomische toepassingsmogelijkheden en worden als de perfecte begeleiders voor gerechten worden beschouwd.

Ook de inzet om sherry in te zetten als alternatief voor sterke drank in cocktails komt steeds vaker voor.

César Saldaña, voorzitter van de Consejo Regulador over de groei van sherrywijnen: “Van oudsher is Nederland een belangrijke markt voor ons. Nu zien we groeikansen in de gastronomische vooruitzichten die Nederland biedt dankzij de vele toprestaurants met internationale allure. Voor Nederlandse importeurs is er een mooie kans om hier invulling aan te geven.”

Over de Consejo Regulador

De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje.

Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.).

De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht.

Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.

Kijk voor meer informatie op www.ontdeksherry.nl. Interesse in het verbreden van je kennis? Schrijf je dan snel in voor een gratis online cursus via de www.sherryacademy.org!

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes