De oudste wijnroute van Frankrijk viert feest

(Ingezonden bericht)

Foto Nothalten / Copyright: Vins Alsace

Vier het 70-jarig bestaan met een wekelijks wijnfestival.

Dit jaar bestaat de Elzasser wijnroute maar liefst 70 jaar. Van 23 april tot 30 juli staan de steden en dorpen langs de oudste wijnroute van Frankrijk in het teken van dit jubileum.

Iedere zondag staat er een wijnfestival bij een van de wijnmakers op het programma.

La route des vins d’Alsace is een ontdekkingsreis van 170 kilometer door een schilderachtig landschap met een eindeloze aaneenschakeling van gastronomie, cultuur en architectuur. De route begint in Marlenheim in het noorden en eindigt in het zuidelijkste dorpje Thann.
Feest in de wijngaard

Tussen april en juli op reis? Laat deze verjaardag dan een goede reden zijn om naar de Elzas (Frans: Alsace) te gaan. Zorg in ieder geval dat je er in het weekend bent. Iedere zondag is er een wijnfestival in een wijngaard van één van de meer dan 100 deelnemende producenten.

Op het programma

Ervaar de ongekende diversiteit van de Alsace, doe mee aan workshops en proeverijen, en maak kennis met de wijnmakers in hun eigen wijngaard. Zo leer je meteen alles over het bijzondere terroir van deze unieke wijnstreek.

Met de auto of op de fiets

De route is ideaal voor de auto, dan neem je ook makkelijk een doosje wijn mee van de wijnboer. Liever op de fiets? Pas de problème. Die huur je op veel plekken langs de route. Wat houd je nog tegen? Bon voyage!

Overzicht en boeken

Een overzicht van de data en locaties van de wijnfestivals van april tot en met juli 2023 vind je op: latourneedesterroirs.fr

Toegangskaartjes kun je direct per festivallocatie bestellen voor €5,00 per persoon.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes