Alsace will rock you tijdens Alsace Rocks wijnevent – maandag 19 juni in Amsterdam

(Ingezonden bericht)

Meld je aan: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-alsace-rocks-629847479767

Proef de unieke wijnen en ontmoet wijnmakers uit de Elzas in het Tobacco Theater

Op maandag 19 juni vindt de Alsace Rocks proeverij plaats in het Tobacco theater in centrum Amsterdam. Verschillende producenten uit de Elzas zullen alle wijnprofessionals zoals importeurs, pers, sommeliers en eigenaren van wijnwinkels en wijnbars laten proeven waarom de Elzas zo bijzonder is en gewoonweg rocks. Sinds 1 april is Pitch PR de trotse vertegenwoordiger van Alsace wijnen in Nederland.

Zoetheidsindicatie en vernieuwing

Vanaf het oogstjaar 2021 is het in de Elzas verplicht om de zoetheidsgraad op het etiket aan te duiden met de categorieën sec, demi sec, doux en moelleux. Dit systeem komt overeen met dat van Duitsland en is handig voor consumenten om te weten wat zij kunnen verwachten.

Afgelopen jaar is hierbij gekomen dat de zuurgraad ook wordt meegewogen in deze classificatie om rekening te houden met de balans die juist zo belangrijk is. Zo mag de vermelding ‘sec’ nu ook gebruikt worden voor wijnen met 4 tot 9 gram restsuiker zolang dit in evenwicht is met de zuurgraad (max 2 gr/l lager dan restsuiker).

Verder zien we de laatste tijd hele goede reacties op de Crémants d’Alsace, de Riesling en met name de Pinot Noirs. De kwaliteit hiervan is de afgelopen jaren ontzettend gestegen. À découvrir dus! 

Nieuwe generatie wijnmakers

De nieuwe generatie van wijnmakers in de Alsace houdt vast aan traditie maar is ook volop aan het innoveren en ontdekken. Zo brengen steeds meer (jonge) wijnmakers aromatische wijnen zoals Gewürztraminer en Pinot Gris in een (strak)droge stijl op de markt.

De regio is pionier in biodynamische wijnbouw en ook de schroefdop is volop aanwezig. Genoeg redenen om deze regio te (her)ontdekken! De nieuwe generatie stapt graag naar voren om te laten zien wat zij in huis hebben.

Alsace Rocks 19 juni – Save the date

Het ruige decor van het Tobacco theater dient als het perfecte podium om de veelzijdigheid en het moderne karakter van de Elzas wijnen naar voren te brengen. Op 19 juni laten de producenten de Nederlandse professionals graag beleven hoe het uiteenlopende terroir, bijzondere klimaat en hun generatie-lange vinificatietechnieken unieke wijnen teweegbrengen. Alle 7 ster-cépages in hun verschillende stijlen zullen worden uitgelicht per tafel.

In de avond wordt er een exclusief persdiner georganiseerd met de wijnmakers waarbij een gelimiteerd aantal journalisten mogen aanschuiven. Schrijf hem alvast in je agenda want hier wil je bij zijn!

Van uitgesproken zoet tot strak droog en van 100% Frans met hier en daar een Duitse touch. Het leeft, het beweegt, het vernieuwt, maar de passie en tradities blijven in de familie. Kortom, de Elzas rocks.

Op 19 juni organiseert Perswijn tevens een Barolo proeverij, Barolo & Friends, in Hotel Sofitel Legend the Grand Amsterdam op 250 meter van het Tobacco theater. Klik hier voor meer informatie


Over Vins d’Alsace

Vins d’Alsace oftewel wijnen uit de Elzas. Deze streek staat bekend als één van de mooiste en zonnigste wijnstreken in het noordoosten van Frankrijk. De wijngaarden liggen ingeklemd tussen de Vogezen in het westen en de Rijn in het oosten. Door de streek loopt een wijnroute van 170 kilometer lang! In 2023 bestaat deze wijnroute maar liefst 70 jaar en is daarmee één van Frankrijks oudste wijnroutes. Sinds 1 april is Pitch PR de trotse vertegenwoordiger van de Elzas wijnen in Nederland.

Voor meer informatie check ook de Alsace wijnen website of word lid van de besloten Facebook groep voor wijnprofessionals: Alsace Ambassadors.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes