CAPEWINE 2022 – Bezoekers uit de gehele wereld melden zich aan

(Ingezonden bericht)

Maandag 22 augustus – Op 5 oktober verwelkomt de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie bezoekers van over de hele wereld om wijnmakers te ontmoeten en de nieuwste releases te proeven tijdens CAPEWINE 2022.

Bezoekers wordt geadviseerd om nu te registreren om zeker te zijn van een entreebewijs:
https://capewine2022.ereg.co.za/

Focus op Duurzaamheid 360

Het thema Sustainability 360 staat centraal op de beursvloer; van de recyclebare stands tot het compenseren van de carbon footprint van vluchten door het planten van bomen via Greenpop.

Dit jaar kunnen bezoekers de wijnen van meer dan 400 Zuid-Afrikaanse wijnproducenten proeven en onder één dak ontmoeten. Met een recordaantal exposanten voor CapeWine sinds de oprichting in 2002, is dit een teken dat Zuid-Afrika back in business is.

De langverwachte openingsseminar die plaatsvindt op 5 oktober om 9.00 uur, verwelkomt de volgende sprekers die elk een onderdeel van de drie duurzaamheidspijlers People, Planet en Prosperity zullen behandelen:

  • Minister Thoko Didiza, minister van Landbouw, Landhervorming en Plattelandsontwikkeling
  • Jed Michaletos, Managing Director, DHL Express
  • Antonio Amorim, voorzitter en CEO, Corticeira Amorim
  • Isaac Matshego, Senior Econoom, Nedbank Group

Na de openingsseminar staan de deuren van CapeWine drie dagen lang, van 5 tot 7 oktober, in het Cape Town International Convention Centre (CTICC) van 10.00-17.00 uur (16.00 uur op vrijdag) open voor wijnprofessionals en de pers.

Drie dagen met seminars en proeverijen

Daarnaast wordt een reeks van vijf formele seminars georganiseerd, elk over één of meer van de duurzaamheidspijlers; van ‘klimaatverandering aanpakken door regeneratieve landbouw en onderzoek’ tot ‘biodiversiteit kopen’.

In de Amorim Speaker’s Corner worden tien korte, maar informatieve sessies gehouden en ook is daar de altijd populaire wijnproeverij. De proeverij richt zich op de 18 wijnregio’s en de wijnen die deze het beste vertegenwoordigen, evenals een selectie van wijnen van opkomende wijnmakerijen. Informatie over al deze activiteiten is te vinden op de website van CapeWine, www.capewine2022.com.

Hoofdsponsor is DHL Express, en samen met de andere sponsors, Hillebrand GORI, Amorim Cork, Wesgro, Soly, de WWF Conservation Champions, DGB (Franschhoek Hills Water), Ardagh, The Greenpop Foundation, Anchor Yeast en Crystal Direct hebben zij de organisatie enorm gesteund om van CapeWine 2022 de tot nu toe meest milieuvriendelijke beurs te maken.

De CapeWine expo is toegankelijk voor alle wijnprofessionals en de pers. Het wordt aangeraden om vooraf te registreren via de CapeWine website, om bij aankomst tijd te besparen. Wines of South Africa kijkt er naar uit om de wijnhandel te verwelkomen!

Voor meer informatie over CapeWine 2022 kan men terecht op www.capewine2022.com of op social media @CapeWine2022.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes