JP’s Wijnhandel – Betaalbare exclusiviteit en liefde voor wijnen

(Ingezonden bericht)

Op 3 november 2022 opende JP’s Wijnhandel. De wijnhandel, gelegen naast het restaurant JP1886 in Zaandam, gevestigd in de oude Verkadefabriek, biedt een bijzonder assortiment exclusieve wijnen van betaalbare kwaliteit. Een deel van de wijnen die verkocht worden kennen gasten uit het restaurant. Alle wijnen in de wijnhandel zijn persoonlijk geselecteerd door JP’s sommelier Jaap van Wageningen.

Jaap van Wageningen zijn liefde voor de wijnen gaat zo ver dat hij voor de opening van JP’s Wijnhandel naar de Zaanstreek verhuisd is. Zo kan hij vrijwel dagelijks gasten van de wijnhandel van persoonlijk advies voorzien, al dan niet geïllustreerd met een mooi verhaal over de herkomst van de wijnen.

“We willen ons hiermee echt onderscheiden. Ik wil mijn liefde voor mooie wijnen, zeker wanneer deze in de juiste spijscombinatie gedronken worden, overbrengen op onze gasten. In onze wijnhandel bieden we smaakvolle wijnen die net even exclusiever zijn en waarmee je je diner naar een hoger niveau tilt. Dus wanneer gasten op zoek zijn naar iets bijzonders, dan zijn ze in JP’s wijnhandel op de juiste plek.” 

Het assortiment bestaat uit zo’n 70 wijnen, variërend van kwalitatieve Europese wijnen uit landen als Italië, Frankrijk en Duitsland, tot Zuid-Amerikaanse en Australische wijnen.

“Met deze selectie kunnen we elk thuisdiner van een bijzondere smaakvolle wijn voorzien”, legt Jaap uit. “Zonder dat het meteen de hoofdprijs kost. Al vanaf zes à zeven euro hebben wij heerlijke wijnen te bieden.”

JP’s Wijnhandel is gelegen naast restaurant JP1886, de openingstijden zijn gelijk aan die van het restaurant. JP1886 is elke dag geopend van 11:30 tot 23:00 uur. 

Over Jaap van Wageningen

Jaap was 16 jaar toen hij zijn carrière in de horeca startte met de vierjarige opleiding tot gastheer in Rotterdam. Op zijn 18de kwam hij door zijn toenmalige leermeester in aanraking met wijn. En sindsdien is dit zijn grote passie geweest. Door verschillende cursussen en opleidingen – en natuurlijk door veel te proeven – heeft Jaap zijn wijnkennis vergroot. 

In 2010 en 2011 werd Jaap genomineerd als beste gastheer van Nederland. De laatste 22 jaar heeft hij gewerkt in Haarlem bij Lambermon, Landgoed Duin en Kruidberg en tijdens de coronaperiode gedurende twee jaar bij de Sligro op, vanzelfsprekend, de wijnafdeling. Sinds de opening in april helpt Jaap zijn gasten in JP1886 en in JP’s wijnhandel om de beste wijn-spijs combinatie te vinden en hen iets anders te laten proeven dan zij gewend zijn. 

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes