Nieuw in Ouderkerk aan de Amstel: SAAM restaurant

Waar voorheen bistro Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel zat (op papier is het gemeente Amstelveen, maar zo ziet niemand dat in de regio), opent binnenkort SAAM restaurant.

SAAM (South Africa –AMsterdam) is een project van Margot Janse (voormalig chef van The Tasting Room in Franschhoek), sommelier Koen van der Plas (eigenaar van A Genuine Wine Company), Henk Jan Beltman (ex-Tony’s Chocolonely) en chef Jasper Hermans (ex-Restaurant Aan de Poel**).

Ook chef Thomas Kooijman (ex-Aan de Poel**) en sommelier Max van Bockel (ex-Rijks* en ex-Treeswijkhoeve**) maken deel uit van het team. Rozemarijn Wessels neemt de sales, marketing en backoffice voor haar rekening.

Margot Janse blijft in Zuid-Afrika wonen en zal voornamelijk van daaruit het keukenteam aansturen.

De eigenaren en het team medewerkers hebben ervaring in menig sterrenzaak, maar “het moet een restaurant zijn zonder al te veel poespas, waar gasten zich welkom voelen”, zegt Janse.

SAAM restaurant opent in de herfst van 2022 de deuren. Het restaurant biedt op de begane grond plaats voor 46 gasten, inclusief een chefs-table voor 8 personen. De bovenbar van SAAM restaurant kan nog eens 18 couverts kwijt.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2022 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes