Winnaars eerste editie Dutch Non Alcoholic Spirit Awards

Foto: Albert van Beeck Calkoen

Ish Spirits GinIsh, Three Spirit Livener en Gnista Barreled Oak zijn de winnaars van de eerste Dutch Non Alcoholic Spirit Awards.

De proeverij is een initiatief van de alcoholvrije slijterij NIX & NIX in Haarlem. Producenten uit binnen- en buitenland zonden hun alcoholvrije spirits in.

De jury – cocktail-expert Timo Janse, Mister Cocktail Albert van Beeck Calkoen en oprichter van Cocktailicious Bart Waterschoot – beoordeelden de smaak, het concept en het design.

Janse: “Als je een spirit beoordeelt kijk je vooral naar de complexiteit en de mate waarin een spanningsboog opgezocht wordt. Er moet wel wat gebeuren. Bij de winnaars waren we als jury unaniem dat ze er alledrie echt uitsprongen.

• Ook leuk: Alcoholvrije spirits – een sterk verhaal

GinISH heeft een klassieke ginsmaak met rijke tonen van jeneverbes en citrus. GinISH is gemaakt met natuurlijke botanische ingrediënten, korianderzaad en een uniek distillaat van chilipeperzaad. Een alcoholvrije drank, verrijkt met de warme kick die we gewend zijn van gin.

Three Spirit Livener is een hel-rood drankje met een boost van spiciness en natuurlijk cafeïne. Als je nieuwe dranken wilt uitproberen moet dit hoog op je lijstje staan. Gemaakt met guava, schisandra, ginseng en guayusa.

Gnista Barreled Oak is een Zweedse drank met karakter door een warme afdronk met tonen van chocolade, amandelen, gember en andere specerijen. Een volwassen drank die op zichzelf staat maar ook een basis is voor geweldige cocktails.

De volledige uitslag:

Light Spirits
Gold: GinIsh
Silver: Bax Botanics Sea Buckthorn
Bronze: Ginamis

Dark Spirits
Gold: Gnista Barreled Oak
Silver: Lyre’s Dark Cane Spirit
Bronzel: Abstinence Epilogue

Aperitief
Gold: Three Spirit Livener
Silver: Three Spirit Nightcap
Bronze: Lyre’s Coffee Original

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes