Grootste hard seltzer merk White Claw komt met nieuwe smaak: Mango

(Ingezonden bericht)

Hard seltzers steeds populairder in Nederland

Breda, 10 juni 2021 – Na de succesvolle Nederlandse introductie van White Claw vorig jaar juli breidt het merk haar assortiment uit met een nieuwe zomerse smaak, White Claw Mango. Een hard seltzer met een vleugje mango. Het merk is aan een sterke opmars bezig en is het breedst gedistribueerde hard seltzer merk in Nederland. Inmiddels heeft de hard seltzer categorie veertig lokale merken en blijft White Claw hierin marktleider.

Een zomer lang genieten zonder compromis

Hard seltzers hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een megatrend in de Verenigde Staten en deze komt in volle vaart overwaaien naar Nederland. Het drankje bestaande uit bruiswater, natuurlijke fruitsmaken, een alcoholpercentage van 4%-6% en rond de 30 calorieën per 100ml is een regelrechte hit bij millennials.

De onderliggende trend ‘conscious living’ speelt een grote rol in landen waar hard seltzer populair is. Het fenomeen hard seltzer laat je onbezorgd genieten van elk moment én daarbij bewuste keuzes maken. De nieuwe generatie millennials, is doordeweeks zo gezond-en fit mogelijk bezig om in het weekend zonder kopzorgen te borrelen en socializen.

White Claw, een combinatie tussen bruiswater met alcohol en natuurlijke fruitsmaken, sluit hier naadloos bij aan. De categorie speelt handig in op de behoefte aan laag alcoholische dranken. Het bevat minder calorieën dan de pils categorie en is minder zoet dan wijn.

“De nieuwe generatie heeft een bewuste eet- en levensstijl en voelt zich aangesproken door meer verantwoorde producten. Inmiddels zijn we in de Verenigde Staten een grotere categorie dan wodka. Dit toont aan hoe groot de beweging voor bewust drinken aan het worden is,” aldus Laura Steenks, Brand manager bij A Brand New Day.

Hard Seltzers grootste groeimarkt in dranksegment

Met de introductie van White Claw in juli 2020 was het merk één van de eerste hard seltzers op de Nederlandse markt. Sindsdien hebben zo’n veertig (lokale) merken hun intrede gedaan in de hard seltzer markt en daarmee is het, het hardst groeiende segment in de dranken categorie. De gehele markt bedraagt momenteel zo’n 250.000 liter en heeft een totaalomzet van €1.500.000 (Bron: Nielsen Food MAT P4 2021). De verwachting is dat de groei zich verder zal voortzetten de komende jaren waarbij het naar verwachting met name marktaandeel zal afsnoepen van het pils- (30%),  Ready to Drink- (25%) en wijnsegement (20%).

Nieuwe fruitsmaak aan het palet 

White Claw bevat 95 calorieën per 330ml en 4,5% alcohol en is beschikbaar in vier smaken: Raspberry, Lime, Black Cherry en Mango. De nieuwe smaak Mango is wereldwijd een hit (nr. 2 in US & Canada en nr. 1 in Australië) door de  zoete, zomerse smaak. White Claw is onder andere verkrijgbaar bij retailers zoals Albert Heijn, Jumbo, Deen & Vomar.

___

White Claw Hard® Seltzer

White Claw Hard® Seltzer is de nummer één Hard Seltzer drankmerk in de US, die bekend staat om zijn verfrissende smaak. In 2020 werd White Claw® ook gelanceerd op 5 internationale markten, met nog eens 10 gepland voor 2021. White Claw is in 2020 geïntroduceerd in Nederland bij verschillende retailers en groothandels. Hiermee is White Claw de nr. 1 Hard Seltzer wereldwijd én de nr. 1 Hard Seltzer in Nederland.

White Claw Hard® Seltzer haalt zijn inspiratie uit de legende van de White Claw-golf – wanneer 3 perfecte toppen samenkomen om een perfecte golf te creëren. White Claw Hard® Seltzer is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, een mix van bruisend water, glutenvrije alcoholbasis en een vleugje fruit. De hard seltzer is verkrijgbaar in 4 varianten: Mango, Natural Lime, Raspberry en Black Cherry. Bezoek www.whiteclaw.com voor volledige voedingsinformatie. 

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes