Linda Schoemaker van Les Grands Chais de France naar InVivo Wine

(Ingezonden bericht)

Zoetermeer, 2 juni 2020 – Per 1 juni is Linda Schoemaker aangesteld als Sales Director Off Trade Benelux bij InVivo Wine. Zij wordt hier verantwoordelijk voor alle retail business in de Benelux Regio en opereert voor Nederland vanuit Baarsma/Wine Excel en voor België vanuit Hasselt Millesime.

Schoemaker is een goede bekende in de wijnwereld. Na 3 jaar in de export te hebben gewerkt, startte ze in 2014 bij Poot Agenturen waar ze 4 jaar verantwoordelijk was voor Sales en Marketing activiteiten. Daarna maakte ze de overstap naar Les Grands Chais de France en was hier de afgelopen 4,5 jaar actief in het Off Trade kanaal, gecombineerd met de rol als (trade)marketeer. Ze was medeverantwoordelijk voor de successen van grote merken zoals JP. Chenet en Grand Sud door innovatieve en verrassende campagnes en activaties in retail.

Linda Schoemaker bedankt Les Grands Chais de France voor het vertrouwen en de opgedane kennis in de afgelopen jaren. Haar taken worden voorlopig overgenomen door Barry Huisman, National Accountmanager Off Trade bij LGCF.

Over InVivo Wine

InVivo Wine, opgericht in 2015, is een dochteronderneming van InVivo, de grootste Franse landbouwcoöperatie. InVivo Wine bouwt aan een portfolio van sterke internationale merken, gebaseerd op een wijnbouwgebied van 25.000 hectare; verdeeld over Bordeaux, Zuidwest-Frankrijk, Languedoc, Roussillon, de Rhône-vallei en Beaujolais. Het is een internationale operator, verticaal geïntegreerd van wijnstok tot glas, met negen coöperatieve leden (3.600 wijnbouwers), 12 distributiebedrijven gevestigd in regio’s met een hoog verbruik (Frankrijk, VK, Nederland, Zwitserland, België, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Afrika) en eigen bottelarijen. Als producent, marketeer en distributeur cultiveert InVivo Wine een duurzaam wijnbedrijf om huidige en toekomstige generaties te inspireren. De totale omzet van InVivo Wine voor het boekjaar 2018-2019 bedroeg 225 miljoen euro.

Over InVivo Group

De toonaangevende Franse coöperatieve landbouwgroep, de InVivo-group, verenigt 201 coöperaties en bijna 300.000 boeren. Het heeft 5.500 medewerkers in 19 landen. InVivo bestaat uit drie divisies – Bioline van InVivo (landbouw), InVivo Retail (tuincentra en voedseldistributie) en InVivo Wine – en twee cross-functionele entiteiten die zich toeleggen op innovatie – InVivo Food & Tech en InVivo Digital Factory. Het boekte in 2018-2019 een totale omzet van 5,2 miljard euro.

Voor meer informatie: invivo-group.com

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes