Nieuwe coördinator voor de opleiding Liquorist van de Wijnacademie®

(Ingezonden bericht)

Mike Overvliet

Het bestuur van de Wijnacademie heeft Mike Overvliet (48) benoemd tot coördinator voor de opleiding Liquorist van de Wijnacademie®.

Mike is naast het diploma Liquorist van de Wijnacademie® ook in het bezit van het diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Hij is sinds 2011 als accountmanager Slijterij/Wijnhandel voor het rayon Zuid-Holland en Zeeland werkzaam bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. Daarnaast verzorgt hij voor dat bedrijf onder meer gedistilleerd- en wijnproeverijen en is hij hoofdredacteur van het eigen wijnblad De Wijnkenner.

Mike is enthousiast over zijn benoeming tot coördinator van de opleiding tot Liquorist van de Wijnacademie® en zegt daarover: “Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik van mijn hobby ook mijn werk heb weten te maken en dat zorgt ervoor dat ik mij vol passie kan inzetten. Als coördinator van de Liquoristenopleiding wil ik graag het aanspreekpunt en klankbord voor de cursisten zijn. In deze dynamische tijd waarin het, ook in de drankenwereld, steeds meer aankomt op verdieping en kennis, kan juist een goede en gedegen opleiding voor professionals én liefhebbers het verschil maken.” 

Mike Overvliet is gehuwd en vader van de dertienjarige tweeling Laura en Julia. In zijn vrije tijd speelt hij hockey bij HCP in zijn woonplaats Pijnacker, reist hij graag en kan hij genieten van een glas goede wijn of een mooie dram whisky.

De eerstvolgende opleiding tot Liquorist van de Wijnacademie® start op maandag 21 september 2020 en de inschrijving hiervoor is geopend. Alle informatie is te vinden op: www.wijnacademie.nl/liquorist/opleiding-liquoristen.

De Wijnacademie is hét opleidings- en kenniscentrum voor wijn gerelateerd onderwijs in Nederland. De Wijnacademie biedt opleidingen op het gebied van wijn en gedistilleerd voor beginners tot professionals in horeca en vakhandel van het allerhoogste niveau, o.a. de opleiding tot Vinoloog (SDEN 4) het begeleidingstraject Magister Vini (SDEN 5) de Liquoristenopleiding (SDEN 4) en de SommelierOorkonde (SDEN 2). Ook organiseert de Wijnacademie examens op het gebied van wijn, gedistilleerd en bier op diverse niveaus. Deze examens worden afgenomen door de SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering) en zijn landelijk erkend door de hele wijnbranche. 

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes