Expired: Kom mooie Rhône-wijnen proeven in Ferraton Pop-up bar | 24-27 februari

(Ingezonden bericht)

Amsterdam, 24 januari 2020Van maandag 24 tot en met donderdag 27 februari wordt Wijnbar Shiraz Jardin des Vins aan de Lijnbaansgracht 267 in Amsterdam omgetoverd tot de Domaine Ferraton Pop-up wijnbar.

Domaine Ferraton is een familiebedrijf uit Tain l’Hermitage en heeft percelen in de beste wijngaarden in de Noordelijke en Zuidelijke Rhône. Vanaf 2020 wordt Ferraton Père et Fils in Nederland vertegenwoordigd door wijnimporteur Le Vineur en om deze nieuwe samenwerking kracht bij te zetten is het idee van een pop-up bar ontstaan.

In de pop-up bar kunnen gasten kennis maken met de verschillende wijnen door zogeheten flights te kiezen; setjes van 2 of 3 proefglazen met een bepaald thema. Zo zijn er twee flights witte Rhône wijnen; een flight met verschillende witte druiven uit de Rhône region, en een flight met de beste en meest zeldzame witte Rhône wijnen: de witte Hermitage en witte Saint Joseph. Ook zijn er twee rode flights: een flight met wijnen van verschillende Crozes Hermitage wijngaarden, en een flight met ‘selection parcellaire’ wijnen waaronder de beroemde ‘Le Meal’ wijngaard uit Hermitage.

Wijnbar Shiraz is onlangs verkozen tot Wijnbar van het Jaar 2019; Le Vineur is onlangs verkozen tot Wijnimporteur van het Jaar 2019.

De Domaine Ferraton Pop-up bar vindt plaats in Wijnbar Shiraz aan de Lijnbaansgracht 267 in Amsterdam. Dagelijks geopend vanaf 15 uur.

Over Domaine Ferraton Pere et Fils
In 1946 werd Domaine Ferraton door Jean Ferraton opgericht, en onder leiding van zoon Michel warden geode wijngaarden in Hermitage, Saint Joseph en Crozes Hermitage bijgekocht. Sinds 1998 worden de wijngaarden biologisch-dynamisch onderhouden en een aantal wijngaarden zijn dan ook Demeter gecertificeerd. Sinds 2005 is Domaine Ferraton onderdeel van M. Chapoutier, die flink investeerde in nieuwe wijnkelders en cuverie. Het domein legt zich voornamelijk toe op het maken van terroir specifieke ‘single vineyard’ wijnen. Tegenwoordig kunnen de Rhône wijnen van Ferraton zich met de beste meten, gezien de hoge scores van bekende wijnrecensenten.

Over Wijnbar Shiraz
Sinds 1 november 2017 is Wijnbar Shiraz gevestigd aan de Lijnbaansgracht 267 en sinds 2019 ook in het College Hotel aan de Roelof Hartstraat 1. De sfeervolle bar heeft een ruime wijnkaart, waarover de sommeliers goede uitleg geven. Daarnaast zijn er ook spannende hapjes te bestellen, gemaakt om met elkaar te delen. Er is ook een inpandige wijnboetiek waar de wijnen die in de zaak worden geserveerd ook per fles te koop zijn. Wijnbar Shiraz is tijdens de Horecava 2020 uitgeroepen tot Wijnbar van het Jaar.

Over Le Vineur
Le Vineur legt zich sinds 2013 toe op het vinden van de verborgen parels uit klassieke wijngebieden. Wijnen van jonge en talentvolle wijnmakers die met respect voor traditie, natuur en terroir op een hedendaagse manier wijnen maken. Wijnen met een verhaal, die de liefhebber meenemen op een prachtige wijn-ontdekkingsreis. Eind 2019 is Le Vineur door Perswijn uitverkozen tot Wijnimporteur van het jaar.

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes