Jongste vrouwelijke Master of Wine tovert proefnotities om tot kunstwerken

(Ingezonden bericht)


Bussum, 7 juli 2020 – Stel, je hebt een diploma in fine arts van de prestigieuze Ivy League universiteit Yale op zak, je bent ook nog eens in het bezit van de hoogst haalbare titel in de wijnwereld Master of Wine en dat alles voor je dertigste. Weinigen doen het haar na, maar de Hongkongse Sarah Heller kreeg het voor elkaar en werd in 2017 de jongste vrouwelijke Master of Wine. Haar twee grote passies – kunst en wijn – combineert Heller nu in een bijzonder kunstproject onder de naam Visual Tasting Notes. In het Nederlandse bedrijf Best of Wines vond Sarah Heller de ideale partner om haar kunstwerken te presenteren aan internationale wijnliefhebbers.

Visual Tasting Notes


Sarah Hellers visuele proefnotities zijn digitale collages waarin zowel de body en structuur (zuren, tannines) van de wijn als de aroma-, kleur- en smaakcomponenten op harmonieuze wijze samenkomen. De collages moeten van boven naar beneden worden gelezen, waarbij je de omtrek als de “vorm” van de wijn moet zien. Daarnaast is elk beeld, volgens Heller, “zo subtiel of flamboyant als de wijn vereist”.

Heller ontwikkelde de Visual Tasting Notes vanuit haar filosofie dat geschreven wijnbeschrijvingen – ondanks hun duidelijke belang binnen de wijnwereld – niet altijd recht doen aan emoties die een wijn op kan roepen. Daarnaast is kunst universeel waardoor haar werk inmiddels wereldwijd geliefd is bij wijnliefhebbers en -verzamelaars.

Visual Tasting Note van AF Gros Pommard Premier Cru Les Pezerolles 2015

In samenwerking met Best of Wines, de Nederlandse expert op het gebied van exclusieve wijnen, ontwikkelde Sarah Heller een speciale serie Visual Tasting Notes. Sarah proeft, beoordeelt en visualiseert voor deze serie wijnen van producenten als Domaine A.F. Gros (Bourgogne), Jonata (Californië) en Le Macchiole (Toscane); huizen die momenteel door Best of Wines worden geïmporteerd. Meer visualisaties van wijnen van gerenommeerde huizen staan al op de planning. De speciale serie wijnportretten is te zien op de vernieuwde website van Best of Wines. Maandelijks staat er een nieuwe wijn centraal in combinatie met een Visual Tasting Note van Sarah Heller MW.

Bas van Middendorp (Best of Wines): “Sarah is met haar Visual Tastings Notes een niet eerder bewandeld pad in de wijnwereld ingeslagen en wij lopen graag samen met haar voorop in deze nieuwe trend. De combinatie van onze grote voorraad exclusieve wijnen, Sarahs artistieke gaven en de gezamenlijke wijnkennis op het allerhoogste niveau is wat ons betreft uniek. We zijn dan ook trots dat deze jonge Master of Wine de samenwerking met Best of Wines aan wilde gaan. Met Sarahs Visual Tasting Notes bieden wij onze nationale en internationale klanten een interessante nieuwe invalshoek om naar onze wijnen te kijken en andersom is onze samenwerking voor Sarah een goede manier om haar werk onder de aandacht te brengen bij een breed internationaal wijnpubliek.”

Over Best of Wines
Best of Wines is gespecialiseerd op het gebied van wijnen in het hogere segment en beschikt over een van de grootste verzamelingen exclusieve wijnen en whisky’s van West-Europa. Met meer dan 100 jaar inkoopervaring en wereldwijde contacten, staat Best of Wines garant voor producten van topkwaliteit voor een eerlijke prijs. De specialistische en praktische kennis op het gebied van wijnen en whisky’s van het team, garandeert een passend advies voor iedere klant. Voor meer informatie over Best of Wines bezoek de website www.bestofwines.com of volg Best of Wines op Instagram.

Over Sarah Heller
Sarah Heller MW (1988) is beeldend kunstenaar en de jongste Master of Wine uit Azië-Pacific. In 2018 begon ze met de Visual Tasting Note-kunstserie als een innovatieve manier om wijn te beschrijven. Voor meer informatie www.sarahheller.com of volg Sarah Heller MW op Instagram.

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes