Eerste wijn van 2020!

(Ingezonden bericht)

HEMA’s spiksplinternieuwe Beaujolais, maar is het nou primeur of nouveau?

Amsterdam, 18 november 2020 – Morgen is hij er weer en het is al heel lang een begrip in wijnland: de Beaujolais primeur… of is het een nouveau? Het mag in de eerste maand na botteling allebei en bij HEMA vinden we nouveau wel toepasselijk voor deze Franse jongeling.

Nouveau staat vrij vertaald voor de eerste pluk van rode druiven, oftewel de allereerste oogst van 2020. De druiven hingen in september nog zachtjes na te zomeren in het herfstzonnetje en zijn door een bijzonder wijnproces nu al in de fles beland.

De derde donderdag van november staat al jaren in de agenda van de wijnliefhebber, want dan wordt de nieuwe Beaujolais gepresenteerd in Europa. En goed nieuws dus, want HEMA doet hier graag aan mee! Vanaf 19 november is de Beaujolais Nouveau te vinden op de wijn afdeling van HEMA en online. www.hema.nl

De Beaujolais Nouveau van HEMA is een frivole rode wijn, vrolijk neigend naar jong, rood en sappig fruit zoals aardbeien en rode bessen. Beaujolais is een wijnstreek in Frankrijk en hier wordt voornamelijk wijn van de Gamay gemaakt, die zich uitstekend leent voor jonge wijnen. Zoals het etiket weerspiegelt, zijn er ook bloemige aroma’s in te vinden. Zacht en zwierig en licht gekoeld heerlijk als aperitief, bij een gebakken visje of een vegetarische schotel uit de oven; dat is de Beaujolais Nouveau van HEMA. Voor € 6,50 is deze te koop en wees er snel bij want het betreft een tijdelijk beschikbare wijn.

Wijnhuis


De Beaujolais van HEMA komt van het gerenommeerde wijnhuis Maison Jean Loron. Een familiebedrijf dat al sinds 1721 bestaat en waar ondertussen de 8ste generatie aan het roer staat. Jean Loron exploiteert 150 hectare wijngaarden die verspreid zijn over de mooiste terroirs van de Beaujolais en Mâconnais tussen Lyon en Beaune.

Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes