De eerste Tastin’ France zonder publiek

V.l.n.r.: Joep Speet, Job Seuren, Jacqueline Snoeker en Han Sjakes

Zowel Tastin’ France Bio (8 juni 2020) als de generieke editie van Tastin’ France op 20 oktober – inclusief een aparte ‘Bio-Corner’ voor de biologisch gecertificeerde domeinen die op 8 juni niet naar Nederland konden komen – moesten worden afgeblazen. Een proeverij zonder publiek werd het alternatief. Het resultaat kun je hier downloaden.

Michèle Lainé van Business France liet het er niet bij zitten en zocht naar een manier om wijnproducent en wijnimporteur alsnog bij elkaar te brengen. Michèle vroeg de domeinen die naar Amsterdam hadden willen komen om ter vervanging van de echte beurs enkele van hun wijnen op te sturen om te laten proeven door een panel met wijnprofessionals. Veertien wijnhuizen (van de circa 40) gaven hier gehoor aan.

Zo ontstond de eerste Tastin’ France proeverij zonder publiek. Opvallend is dat vooral de biologisch gecertificeerde domeinen (11 van de 14) aan het experiment deelnamen.

De pallet met de wijnen arriveerde op dinsdag 3 november, op woensdagochtend 4 november proefden Job Seuren, Joep Speet, Jacqueline Snoeker en ondergetekende bij Business France in Amsterdam zo’n 100 wijnen.

Het niveau was gemiddeld verrassend hoog. Een verslag van de proeverij is in de vorm van een pdf-boekje inmiddels naar Nederlandse importeurs en andere wijnprofessionals gestuurd.

• Download hem hier: ‘Corona-editie Tastin’ France 2020′

Importeurs met interesse in een of meer van deze wijnhuizen kunnen contact opnemen met Michèle Lainé. “Ik breng u graag in contact met de producent en vraag (indien gewenst) graag proefflessen voor u aan!”

E-mail: michele.laine@businessfrance.fr
Telefoon: + 33 1 73 07 26 23

Share

Comments are closed

Welkom

Vijf in de klok. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2023 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes