Nederlands grappigste barman gaat op quarantaine kroegentocht

(Ingezonden bericht)

Nu de de horeca gesloten is wilde cabaretier & barkeeper Arjan Kleton iets ondernemen om de horeca een hart onder de riem te steken. Op vrijdag 13 maart trad hij nog op en vervolgens gingen ook alle theaters definitief dicht en werd zijn theatertour ook uitgesteld. Zijn voorstelling “Met de fles grootgebracht” is een cabaret voorstelling waarvoor zijn horeca achtergrond als inspiratie diende.

In plaats van werkloos op de bank neer te ploffen besloot deze creatieveling e.e.a. te combineren en zo ontstond de YouTube serie “Kletoni’s Kroegentocht”. Hierin gaat ‘Nederlands grappigste barman’ naar verschillende steden om te kijken hoe verschillende horeca ondernemers omgaan met de corona quarantaine. Hoe redden zij dit financieel, welke alternatieven hebben ondernemers bedacht om toch wat omzet te genereren en in contact te blijven met de gasten?

Nu we niet meer op stap of uit eten kunnen, heeft de barkeeper annex cabaretier iedere aflevering een tip voor thuis. Hoe maak je zelf de perfecte mojito, waarom zit er een limoentje in je mexicaanse biertje en wat is cachaça? Dat dit soms ook met de nodige humor gepaard gaat, zal je niet verbazen. Arjan Kleton is inmiddels meer cabaretier als barkeeper.

Het programma wordt goed bekeken, inspireert horeca-ondernemers door het hele land en laat compleet verschillende horeca bedrijven zien, zoals een restaurant in Amersfoort, een feestcafé op de Arnhemse Korenmarkt en in de nieuwste aflevering bezoekt Arjan Kleton een vrij nieuwe horecazaak in Amsterdam West. Eigenaar Balthazar Breij legt uit hoe hij omgaat met de quarantaine en verteld over de virtual tastings die hij nu vanuit zijn pas geopende zaak, Rum Barrel West verkoopt.

Er is inmiddels ook al kroegentocht in Den Bosch opgenomen bij borrelcafé Jij & Ik en Arjan Kleton gaat in Amsterdam nog langs bij Flying Dutchmen Cocktails, die zelfs cocktails bezorgen

Over “Met de fles groot gebracht’
Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan. Arjan Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. De barman die elk weekend aan zijn vrienden staat uit te leggen dat ze niet tot “na sluit” mogen blijven hangen omdat ze hem kennen. De barman die gedoopt werd achter de toog en met de fles werd groot gebracht. De barman die leeft in de kroeg, legio verhalen op sterk water heeft staan en zich niet graag in een hokje laat stoppen, want aan de bar is iedereen gelijk.
En die barman heeft jouw grootste geheim gehoord…
Maar weet jij het zelf nog?

Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes