Uitreiking persprijs en blogprijs Proef Spanje 2019

(Ingezonden bericht)

Carmen van Bruggen, directeur van het Spaans Verkeersbureau María Ángeles Martínez en Ewout Huibers
Ambassadeur van Spanje H.E. María J. Alonso, Carmen van Bruggen, directeur van het Spaans Verkeersbureau María Ángeles Martínez en Ewout Huibers 

Den Haag, 22 november 2019 – Gisteravond, donderdag 21 november, werd al weer voor de 10e keer de Persprijs en voor de 9e keer de Blogprijs Proef Spanje uitgereikt. Het thema voor deze editie was kunst en cultuur in Spanje.

In de Residentie van de Ambassadeur van Spanje in Den Haag waren de genodigde genomineerde journalisten en bloggers en hoofdredacteuren bijeengekomen voor de feestelijke uitreiking. De prijzen werden uitgereikt door de Ambassadeur van Spanje H.E. María J. Alonso en de directeur van het Spaans Verkeersbureau María Ángeles Martínez. 

De gasten werden verwelkomd met witte en rode wijn, kaas en ham uit Extremadura. Na een kort welkomstwoord door de Ambassadeur, genoten de gasten van een heerlijk diner buffet en Spaanse wijnen. Hierna volgde de uitreiking van de prijzen. Allereerst werd nog een video vertoond van de Regio Extremadura, dit jaar medesponsor van de prijs. Daarna volgde een korte video waarin alle genomineerden journalisten de revue passeerden en kondigde de Ambassadeur van Spanje de winnaar van de Persprijs PROEF SPANJE 2019 aan.

Dit jaar ging de prijs naar Nathan Vos voor zijn artikel “Roadtrip langs Spaans erfgoed” gepubliceerd in het tijdschrift Zin. Helaas kon Nathan Vos zelf niet bij de uitreiking aanwezig zijn maar hij werd vertegenwoordigd door Ewout Huibers – de fotograaf van het artikel – die namens Nathan de prijs in ontvangst nam. Vervolgens werd, ook na vertoning van een korte video van alle genomineerde bloggers, bekend gemaakt dat Carmen van Bruggen met haar blog “Scheuren in de kathedraal van Palma: over de kapel van Miquel Barceló” de winnares is van de Blogprijs PROEF SPANJE 2019. 

Beide winnaars ontvingen een award en een reis voor twee personen (3 nachten) naar de regio Extremadura aangeboden door de toeristische instantie van Extremadura en het Spaans Verkeersbureau. 

De jury bestond dit jaar uit Isabel Ferrer (correspondente van El País in Nederland), Paul van Bodengraven (auteur, mede-eigenaar One Day Walks Publishing) en Harri Theirlynck (reisjournalist en tekstschrijver). Anton Weijts en Marlies Bavius-Duquesnoy zaten namens het Spaans Verkeersbureau in de jury. Oordeel van de jury was dat het artikel van Nathan Vos tekstueel heel goed was en een zeer boeiend thema. Reden om de blog van Carmen van Bruggen tot winnaar te benoemen, was het verrassende en leerzame onderwerp, www.spain.info 

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #33, Dec 2019

WINO-nieuwsbrief #33, Dec 2019

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes