Tiende editie van Découvertes en Vallée du Rhône – van maandag 15 t/m donderdag 18 april 2019

De tiende editie van de tweejaarlijkse wijnbeurs Découvertes en Vallée du Rhône wordt gehouden van maandag 15 tot en met donderdag 18 april 2019. We zetten de belangrijkste feiten en cijfers op een rijtje.

Opvallend is de toenemende interesse uit het buitenland voor Découvertes en Vallée du Rhône: bij de vorige editie van de beurs in 2017 was 60% van de bezoekers Frans, 40% kwam uit het buitenland. De editie van 2015 telde 30% buitenlanders.

Een flink aandeel buitenlanders kwam in 2017 uit België, Amerika (VS) en Duitsland. Aziatische landen zijn in opkomst, getuige de toename met 25% ten opzichte van 2015. Met name China, Singapore, Taiwan en Zuid-Korea toonden meer belangstelling voor de Rhônewijnen.

Liefst 41 nationaliteiten waren vorig jaar van de partij, waarvan er 14 nog niet eerder aanwezig waren, onder andere Zuid-Afrika, Australië, Thailand, Colombia en IJsland.

De editie van Découvertes en Vallée du Rhône van 2017 werd bezocht door 1.958 wijnprofessionals. Daarvan bezocht 35% de beurs voor de eerste keer.

De belangrijkste bezoekersgroepen waren gespecialiseerde wijnhandelaren en wijnwinkels (17%), de horeca, waaronder wijnbars, hotels, restaurants en sommeliers (16%) en importeurs/exporteurs (11%). Er waren 153 journalisten.

De proeverij telde tijdens de vorige editie 593 exposanten, voor 2019 staan 650 exposanten op de lijst.

Découvertes en Vallée du Rhône duurt vier dagen en vindt elke dag plaats op andere historische locaties langs de Rhône, waarbij de omliggende appellaties hun wijnen presenteren.

Te zijner tijd is het programma en de procedure voor het aanvragen van een toegangsbatch te vinden op www.decouvertes-vins-rhone.com

Voor meer informatie: decouvertes@inter-rhone.com |

Pers: dvrpress@inter-rhone.com | Telefoon: +33 (0)4 90 27 24 58

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes