Birthe van Meegeren Wijnvrouw van het Jaar 2019

(Ingezonden bericht)

Nationale award zet wijnvrouwen in de spotlights

Op vrijdag 31 mei heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Birthe van Meegeren uitgeroepen tot de allereerste Wijnvrouw van het Jaar 2019.
Deze nieuwe award werd voor de eerste maal feestelijk uitgereikt tijdens Villa’s Culinair Wijntheater op Villa Westend. Winnares Birthe van Meegeren werkt al meer dan 20 jaar in het vak, heeft diverse wijndiploma’s behaald waaronder Weinakademiker: het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET).

In een bomvol Wijntheater nam Birthe de Award in ontvangst. Deze werd aangeboden door Champagnehuis Ayala en betekent onder meer een dag meelopen met Chef de cave; Caroline Latrive. 

Allereerste Wijnvrouw van het Jaar 2019 award

De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wijnwereld. Volgens initiatiefnemers en oprichtsters van de stichting Wijnvrouw van het Jaar, Barbara Verbeek (Wijntheater) en Clarissa Slingerland (MissPublicity), zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie.

Spannende strijd

Vanaf mei 2018 werd elk kwartaal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen gekozen die in aanmerking kwam voor de titel ‘Wijnvrouw van het jaar 2019’. In de race voor ‘Wijnvrouw van het jaar’ zaten Monique Breuer, Michèle Lainé en Esmee Langereis. De jury verkoos na een uitvoerig beraad Birthe van Meegeren als winnares. 

Naast het oordeel van de jury, gold ook de stem van het publiek. Via www.wijnvrouwvanhetjaar.nl kon men stemmen op één van de vier genomineerden. Tot 30 mei werden de stemmen geteld, de meeste stemmen gingen uiteindelijk en na een spannende strijd eveneens naar Birthe van Meegeren. 

Jury en juryrapport 

De jury van Wijnvrouw van het Jaar bestaat uit culinair journalist en TV persoonlijkheid Janny van der Heijden, voorzitter van de Nederlands Gilde van Sommeliers Heleen Boom, voorzitter van de Koninklijke Vereniging Nederlandse Wijnhandelaren Peter van Houtert en Register Vinoloog Barbara Verbeek. 

Om in aanmerking te komen voor ‘Wijnvrouw van het Jaar’ keek de jury naar de volgende eigenschappen: De Wijnvrouw van het Jaar is onderscheidend en een echte professional, ze beschikt over grote deskundigheid in haar vakgebied. Zij is een voorbeeld voor andere vrouwen, die zich aan haar kunnen optrekken. Kwaliteitswijnen worden door haar toegankelijk gemaakt. Zij is een inspirerende persoonlijkheid die laat zien dat volharding tot resultaten leidt.

Uiteindelijk won Birthe van Meegeren en vertelde het juryrapport onder meer het volgende over haar: Birthe is een echte duizendpoot in de wijnwereld, ondanks haar bescheidenheid weet Birthe op vanzelfsprekende wijze haar kwaliteiten voor het voetlicht te brengen waardoor ze gezien en herkend wordt als een echte wijnspecialist met heel veel kennis van zaken. Niet bang om haar verantwoordelijk te nemen en verantwoording te dragen voor een van de grote spelers in de markt van Nederland. Helemaal bijzonder als je bedenkt dat Birthe haar WSET 4 advanced diploma haalde in een periode dat ze een drukke baan had, en een gezin met opgroeiende kinderen waardoor ze iedere ochtend voordat het hele gezin wakker was haar studie deed en haar diploma’s haalde.

Over het Wijntheater
Het Wijntheater is een platform voor vrouwen in de wijnwereld en reist et haar theater rond door Nederland. De sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek heeft een decor a la Moulin Rouge met details als lampen uit grootmoederstijd, wijnvaten met zitjes, lange wijntafels en schommelstoelen.Hier kun je terecht voor educatieve shows over wijn, glaswerk oesters en allerlei culinaire producten. De wijnvrouwen gekleed in vintage zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater onder het genot van een goed glas wijn.

Over MissPublicity​
MissPublicity is een toonaangevende PR bureau. Het bureau genereert publiciteit en creëert zichtbaarheid voor verschillende lifestyle merken en bedrijven uit de hospitality, evenementen en culturele sector. MissPublicity vindt haar wortels in Rotterdam en heeft daarnaast een vestiging in Antwerpen en Amsterdam. Het bedrijf is onderdeel van de Publicity Group, waaronder ook ArtPublicity valt. Het laatste richt zich op bedrijven uit de kunst & cultuur sector. MissPublicity werd in 2003 opgericht door Clarissa Slingerland.

Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes