GinFever Festival keert terug in jeneverstad Schiedam

(Ingezonden bericht)

Tweedaags festival voor gin- en jeneverliefhebbers

Jenever is dit seizoen terug van weggeweest en gin heeft zich inmiddels als gevestigde drank weten te positioneren. Een goede reden voor het recent heropende Nationaal Jenevermuseum Schiedam om flink uit te pakken tijdens de tweede editie van GinFever op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei.

Het tweedaagse festival staat in het teken van gin en van haar LageLandense voorloper: jenever. Veelbelovende distillateurs en (inter)nationale bartenders zijn het hele weekend present en leren bezoekers werkelijk alles over de populaire dranken tijdens demonstraties en proeverijen.

GinFever smaakt naar meer
Na het grote succes van de eerste editie vorig jaar, vindt GinFever 2019 twee dagen plaats in het vernieuwde Nationaal Jenevermuseum Schiedam.

Bezoekers kunnen de heringerichte museumzalen bewonderen, cocktails laten shaken door internationaal bekende bartenders en van de zonnestralen genieten op de bijbehorende binnenplaats.

Het Proefplein is bij uitstek dé plek om kennis te maken met verrassende nieuwe gin- en jenevermerken.

Directeur Marjolein Beumer vertelt waarom het Jenevermuseum zoveel waarde hecht aan dit festival:

“Wat GinFever zo leuk maakt, is dat het zowel jenever als gin in het zonnetje zet. Liefhebbers kunnen – naast grote namen als Bobby’s, KETEL1 en Loopuyt – op ontdekkingstocht naar nieuwe, veelbelovende labels. Voor iedereen die iets wil leren over gin, jenever en cocktails is het een gezellig voorjaarsuitje. Uiteraard wel voor de 18 plus bezoeker.”

GinFever is dit jaar onderdeel van het S’DAM festivalweekend en werkt samen met Proef! de Plantage, SWAN.Schiedam en de loungeboot tour i.s.m. Schiedamse distillateurs.

Overige informatie:
Nationaal Jenevermuseum | Lange Haven 74-76 | 3111 CH Schiedam | www.jenevermuseum.nl
Openingstijden zaterdag 25 mei: 14.00 – 22.00 uur
Openingstijden zondag 26 mei: 13.00 – 20.00 uur
Prijs dagticket: €12,50
Ticketverkoop en programma: www.jeneverfestival.nl

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes