Vitis Aurunca (Campania) zoekt distributeur voor Nederland en België 

 (Ingezonden bericht)

De Italiaanse wijnproducent Vitis Aurunca is op zoek naar een nieuwe distributeur voor Nederland en België. De wijnen worden hier al met succes verkocht, maar de eigenaren van Vitis Aurunca uit Campania wensen nog sneller te kunnen leveren aan groothandels, restaurants en consumenten en zoeken daarvoor nu een vast verkooppunt in Nederland en België. 

Over Vitis Aurunca en de historie van de Falerno wijnen

Een legende vertelt het verhaal van Bacchus, de god van de wijn, die op een dag neerdaalde in de heuvels van de berg Massico. Daar ontmoette hij de arme, oude boer Falerno. Ondanks zijn armoede en het afschrikwekkende uiterlijk van de god deelde Falerno zonder te twijfelen met hem zijn sobere maaltijd.

Als dank veranderde Bacchus zijn beker melk in een heerlijke wijn waarvan ze samen genoten. Toen Falerno wakker werd uit een diepe slaap was zijn land omgetoverd tot een bloeiende wijngaard. De wijn ‘Falernum’ was geboren. 

Voor ‘vier’ een Falernum 

Echte bewijzen dat de wijn al in de oudheid bestond en dat de kwaliteit heel hoog was zijn gevonden in de ruïnes van het oude Pompeï. Op de muur van een bar vond men een prijslijst met de tekst: ‘Voor één munt kun je wijn drinken, voor twee drink je de beste, voor vier een Falernum’.

Deze eerste Falernum-wijn was een witte, gemaakt van het druivenras Falanghina. Hoewel de Romeinen tijdens hun tochten door Europa de wijn beroemd maakten, is hij in de vergetelheid geraakt. 

Vitis Aurunca 

Gelukkig sloegen enkele jonge gepassioneerde landbouwkundigen en wijnboeren de handen ineen en zetten de ‘Falerno wijn’ weer op de kaart. Ze richtten het wijnbedrijf Vitis Aurunca op, gespecialiseerd in de wijnen met de DOC Falerno del Massico en plantten in 2007 hun eerste druivenstokken. Diverse studies, veelal in samenwerking met de universiteit van Napels, gingen daaraan vooraf.

Oude druivenrassen worden met respect voor de omgeving, op een moderne manier behandeld. Maar voordat er wordt gegrepen naar nieuwe technieken wordt er uitvoerig onderzoek gedaan naar wat er al bestaat en hoe je daar het best mee om kunt gaan. Innovatie en traditie gaan hand in hand. 

Interesse?

Neem contact op met Harry J.G. Lieferink
hlieferink@itamsoft.com
06 51259750 

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes