Verkiezing Vinoloog van het Jaar 2020 gaat van start

Ook dit jaar organiseert de Verenigde Vinologen Nederland (VVN) de wedstrijd Vinoloog van het Jaar.

Dit jaar met 4 voorronden verspreid door Nederland en op verschillende door-de-weekse avonden.

Wat is het doel?

Het is doel is om je als vinoloog te testen in organoleptisch blindproeven van wijnen met feedback over de geproefde wijnen en aldus te leren. Het wedstrijdelement is om het spannender te maken, maar het gaat om deelnemen: meedoen is naast leuk ook leerzaam en belangrijker dan winnen. Cees van Casteren MW, Jan Vegter MV of Udo Göebel MV zullen na afloop van de iedere ronde de geproefde wijnen nabespreken en uitleggen hoe je tot de goede keuze kon komen.

PE punten

De wedstrijd Vinoloog van het Jaar heeft accreditatie gekregen voor het toekennen van PE punten aan de deelnemers aan een voorronde. Per voorronde krijgt een deelnemer 2 PE punten voor het “Kwaliteitsregister Vinologen”.

Hoe werkt de wedstrijd?

Er worden verspreid over Nederland op verschillende locaties en vier op verschillende dagen voorronden gehouden. Zo geven wij zoveel mogelijk Vinologen de kans mee te doen.

In elke ronde worden 12 wijnen blind geproefd, hierover moeten 12 à 15 vragen worden beantwoord en kan de (aspirant)vinoloog 15 punten scoren. Je hoeft maar aan één voorronde mee te doen, maar om kansen zich te plaatsen voor de halve finale te vergroten, kan aan meerdere voorronden meegedaan worden. Alleen de eigen hoogste score in de voorronden telt.

Voor wie?

De voorronden zijn toegankelijk voor alle Vinologen. Vinologen in opleiding kunnen, buiten mededinging, meedoen aan de voorronden, maar kunnen zich niet plaatsen voor de halve finale. Ook diegene die 3 maal Vinoloog van het Jaar is geworden kan alleen buiten mededinging meedoen aan de voorronden.

Halve finale en finale

De beste 24 deelnemers van alle voorronden plaatsen zich voor de halve finale. De beste 10 van de halve finale plaatsen zich voor de finale. De doorstromers naar de halve of hele finale worden (persoonlijk) hierover geïnformeerd. Gerealiseerde scores worden alleen aan hen individueel doorgegeven.

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes