Rueda & Vis uit de Noordzee

(Ingezonden bericht)

Rueda blijft booming. Het is dé Spaanse wijnregio voor witte wijnen, met verdejo als belangrijkste druif. Rueda wijnen zijn fris en sappig en gaan fantastisch samen met allerlei visgerechten en laat dat nou de reden zijn dat ze in Spanje ook zo populair zijn! De wijnen hebben een mooie zuurgraad en een uitgesproken aroma met citrusfruit, appel, peer, bloemen en kruiden.

De lekkerste combinaties zijn afhankelijk van de vissoort. Nu de Noordzee in deze tijd van het jaar vol zit met schelp- en schaaldieren gaan o.a. kreeften, krabben en mosselen goed samen met een Rueda wijn.

De Rueda wijnen zijn er in diverse varianten. Zo kan de Rueda Verdejo heel veel visgerechten aan, van geroosterde zwaardvis, scheermessen van de BBQ tot Hollandse kokkels. De tintelfrisse stijl van Rueda Sauvignon blanc combineert goed met de zilte smaak van oesters, maar ook bij pikante gamba’s of langoustines. En bij de borrel? Kies dan voor wat kibbeling met een glas Rueda zonder verdere aanduiding. 

Meer info over de wijnen kijk op www.myfavourite-rueda.nl
Voor visrecepten kijk op www.visrecepten.nl

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #33, Dec 2019

WINO-nieuwsbrief #33, Dec 2019

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes