Nieuwe wijnen aan het assortiment Verbunt-Verlinden toegevoegd

(Ingezonden bericht)

In juni kondigde Verbunt Verlinden aan per 1 september Flor del Vino over te nemen (zie Persbericht d.d. 19-06-2019). Dit betekent dat met deze overname de Portugese wijnhuizen Terra d’Alter, Borges en Casa Santos Lima zijn toegevoegd aan het portfolio. Naast deze overname heeft Verbunt Verlinden ook het Spaanse wijnhuis Casa de la Ermita mogen verwelkomen in het assortiment.

De Spaanse regio Murcia, waar Casa de la Ermita gevestigd is, kenmerkt zich door de lage regenval en rotsachtige bodems. Dit resulteert in krachtige wijnstokken met rijpe druiven, waar volle wijnen met een rijk mondgevoel en een geweldige persoonlijkheid van worden gemaakt. Het wijnhuis verbouwd zowel lokale druivenrassen als internationale druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Casa de la Ermita is in 1999 opgericht door een familie die een lange geschiedenis in de (biologische) landbouw kent. Zij zijn een pionier in de productie van biologische Jumilla-wijnen en lopen al meer dan vijf jaar voorop in de biologische landbouw in de regio Murcia. Hierdoor wordt een deel van de percelen gebruikt voor biologische landbouw. Daarnaast is er een experimenteel plot, welke gebruikt wordt voor innovatie en ontwikkeling.

Het wijnhuis ligt op 700 meter boven zeeniveau omringd door wijngaarden en in een unieke omgeving van lokale flora en fauna. De locatie en het zorgvuldige onderhoud van de omgeving maken dit de perfecte plek om uitzonderlijke wijnen te produceren.

Over Verbunt Verlinden
In 2018 zijn de bedrijven Verbunt Wijnkopers en Verlinden Drink & Discover samen verder gegaan onder de naam Verbunt Verlinden. Verbunt Verlinden is een toonaangevende moderne Nederlandse wijnimporteur. We presenteren een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op groothandel, horeca en onafhankelijke wijnspeciaalzaken. Verbunt Verlinden is onderdeel van het familiebedrijf Salentein, eigendom van de familie van wijlen Mijndert Pon.

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes