Importeurs presenteren hun Beaujolais en Centre-Loire

Business France organiseert een business-to-business proeverij op maandag 28 oktober 2019 in Mövenpick Hotel Amsterdam City. Nederlandse importeurs zijn uitgenodigd om hun wijnen uit de Centre-Loire en de Beaujolais te presenteren.

Het is voor het eerst dat Business France een proeverij organiseert met voornamelijk importeurs achter de proeftafels. De proeverij wordt financieel ondersteund door Vins du Centre-Loire en Inter-Beaujolais.

• Hier vind je alle details over deelname als importeur:
B2B Beaujolais & Centre-Loire

Het event is een initiatief van Xavier Kat (Okhuysen), Tjitske Brouwer (Vinoblesse), Peter van Houtert (Verbunt-Verlinden) en Michèle Lainé (Business France).

Op dit moment (we schrijven 1 oktober 2019 en houden deze lijst up to date) hebben de volgende 12 importeurs zich erbij aangesloten: Wijnimport J. Bart, BeaujolaisWijnen.nl, De Bruijn Wijnkopers, Colaris, Les Généreux, La Maison Blanche, De Monnik Dranken, Résidence Wijnen, Vinites, Wijndijck en Le Wine.

• Ook als importeur meedoen? Dat kan met dit formulier (download):
Aanmelding Beaujolais / Centre-Loire 28 oktober 2019.docx

Peter van Houtert: “Wij merken dat diverse klassieke wijngebieden in de vergetelheid dreigen te raken. Iedereen zoekt het tegenwoordig in de niche – nieuwe druiven, minder bekende landen en regio’s. We vergeten wat voor moois er uit de klassieke wijnstreken op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Het wordt tijd dat importeurs laten zien wat ze op dat gebied in huis hebben.”

Toen bleek dat de wijnorganisaties in de Beaujolais en Centre-Loire er brood in zagen, was de datum snel geprikt. “Het is geweldig dat ze eraan meewerken”, vindt Van Houtert. “Als het een succes wordt, kunnen we gaan denken aan een vervolg met andere regio’s; Elzas, Savoie of klassieke Italiaanse wijngebieden.” 

Aangezien de proeverij mede wordt gefinancierd door Vins du Centre-Loire en Inter-Beaujolais, zijn uitsluitend de officiële AOP’s en IGP’s uit deze regio’s toegestaan op de proeftafels.

In de Centre-Loire zijn dit: Sancerre, Pouilly-Fumé, Pouilly-sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux du Giennois, Châteaumeillant, Côtes de la Charité en Coteaux de Tannay. Inter-Beaujolais staat alleen de AOP’s Beaujolais, Beaujolais-Villages en de 10 Crus de Beaujolais toe.

Er is voor elk van de twee wijnregio’s een aparte zaal. Wie zowel Beaujolais als Loire-wijnen wil presenteren moet dus twee aparte proeftafels bemannen. Een proeftafel (inclusief de nodige uitrusting) kost 250 euro, een tafel in beide zalen 400 euro.

Uiteraard kan elke importeur zijn eigen relaties uitnodigen om de proeverij kosteloos te komen bijwonen.

Aanmelden voor importeurs:

Meld je aan als importeur via dit formulier (download):
Aanmelding Beaujolais / Centre-Loire 28 oktober 2019.docx

Hier vind je alle details over deelname als importeur:
B2B Beaujolais & Centre-Loire

Aanmelden voor bezoekers:

Uitsluitend (vrij toegang) voor wijn- en horecaprofessionals.
Meld je aan als bezoeker via:
https://www.businessfrance-events.nl/beaujolais-centre-loire/    

Locatie & Programma:

Maandag 28 oktober 2019 | 13:00 – 18:00 uur
Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre
Adres: Piet Heinkade 11, Amsterdam
Amsterdam Centraal Station bevindt zich op 10 minuten loopafstand.
Er is een ondergrondse parking (€4 per uur).

Naast de doorlopende proeverij staan er masterclasses op de agenda over de rode wijn uit de Centre-Loire en een over witte wijn uit de Beaujolais.

Tevens presenteert Vins du Centre-Loire enkele wijnen die nog niet op de Nederlandse markt vertegenwoordigd zijn.

13:00-14:00 uur: Presentatie over de rode wijnen uit de Centre-Loire
13:30-18:00 uur: Doorlopende proeverij
15:00-16:00 uur: Presentatie over de witte wijnen uit de Beaujolais

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes