HEMA voegt trendy Orange Wine toe aan assortiment

(Ingezonden bericht)


Vegan en zonder toegevoegde sulfiet

Amsterdam, 30 september 2019 – In wijnland is de trend van natuurwijnen al een tijdje gaande en ook “Orange Wines” zie je steeds vaker in wijnbars en de betere restaurants. HEMA maakt de oranjegekleurde wijnen nu toegankelijk voor iedereen en brengt tijdelijk een Orange Natural Wine op het schap.

Orange wijn wordt gemaakt van witte druiven, maar de productiemethode van rode wijn wordt toegepast. Dit betekent dat de schilletjes van de witte druiven tijdens de fermentatie, (het vergistingsproces waarbij de suikers in het sap worden omgezet in alcohol) niet worden verwijderd.

Bij rode wijn wordt het druivensap juist met de schilletjes erbij vergist om de wijn de rode kleur, smaak, structuur en tannines mee te geven.

Door dit ook bij witte druiven toe te passen, ontstaat er een witte wijn met een oranje gloed. Ook heeft de wijn veel meer structuur en complexiteit dan je zou verwachten van een witte wijn.

De uit Roemenië afkomstige wijn wordt op 100% natuurlijk wijze gemaakt: spontane vergisting, ongefilterd, ongeklaard en geen sulfiet toegevoegd. De wijn met een alcoholpercentage van 12,5% is geschikt voor veganisten, omdat er tijdens het maakproces geen dierlijke producten zijn gebruikt.

De Orange Natural Wine is vanaf deze week verkrijgbaar bij HEMA winkels en op www.hema.nl/wijn voor €7,50. Maar wees er snel bij want op=op! 

  • Over HEMA
  • Sinds 1926 maakt HEMA het dagelijkse leven van haar klanten beter, leuker en makkelijker. De producten en diensten van HEMA kenmerken zich door duurzame kwaliteit, een optimistisch design voor een goede prijs. HEMA heeft 32.000 eigen producten en diensten, meer dan 750 winkels in 10 landen, 2 continenten en ruim 19.000 medewerkers.
Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes