Dé nieuwe wijngids: de 400 beste wijnen onder 25 euro

(Ingezonden bericht)

Blind geproefd door Nederlands drie Masters of Wine

Waar vind ik de lekkerste wijnen voor een fijne prijs? In De Wijngids selecteren drie Masters of Wine de 400 beste wijnen onder de 25 euro. Blind geproefd en dus onafhankelijk, met een ruim aanbod vanaf 5 euro en inclusief handige lijstjes met de beste kopen voor iedereen die houdt van een goed glas wijn. De Wijngids van Cees van Casteren MW verschijnt op 10 oktober.

  • “Deze wijngids is een wingids”- Hubrecht Duijker
  • “Een aanwinst: kwaliteit blind beoordeeld door gekwalificeerde proevers” – Sabas Joosten (Sommelier de Librije ***)

Voor de samenstelling van de gids wordt een unieke methode gehanteerd. Meer dan 2200 wijnen werden deze zomer blind geproefd en beoordeeld in het College Hotel in Amsterdam door Cees van Casteren MW, Frank Smulders MW en Job de Swart MW, de enige drie Masters of Wine die Nederland rijk is.

In De Wijngids vinden wijnliefhebbers en -connaisseurs een fijne wijn voor een dagelijks glas, maar ook een passende wijn voor een diner of bijzonder moment. Deze 400 geselecteerde top wijnen zijn verkrijgbaar bij de onafhankelijke wijnspeciaalzaak, supermarkt en online wijnhandel. Wij heffen alvast het glas!

Over Cees van Casteren MW

Cees van Casteren (1962) is Master of Wine, tweevoudig Vinoloog van het Jaar, Rioja Educator, Ambassadeur du Champagne en voorzitter van de Verenigde Vinologen, de belangrijkste vereniging van wijnprofessionals in Nederland. In 2000 begon hij met het schrijven over wijn, inmiddels heeft hij al tien boeken en meer dan 600 artikelen over wijn (en spijs) geschreven.

Master of Wine

Een Master of Wine word je niet zomaar. Het is de hoogst haalbare titel binnen de wijnindustrie, waaraan een zware opleiding voorafgaat. Wereldwijd zijn er 382 personen die zich Master of Wine mogen noemen.

De Wijngids
Auteur: Cees van Casteren
ISBN: 9789021573465
Verschijningsdatum: 10-10-2019
Prijs: €24,99
Kosmos Uitgevers

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes