Cockburn’s lanceert nieuwe identiteit

(Ingezonden bericht)

Cockburn’s Port viert 50 jaar Special Reserve met een vernieuwde stijl en opvallend nieuw jasje voor de kerncollectie

Cockburn’s, producent van de nummer één Reserve Port van de wereld, heeft een gloednieuwe identiteit en stijl gelanceerd voor de kerncollectie van Special Reserve, Fine Ruby, Fine Tawny en Fine White. Met het nieuwe uiterlijk hoopt Cockburn’s zowel de relatie met bestaande klanten te versterken, als nieuwe klanten voor port te werven.

De nieuwe stijl komt naar voren door een hedendaagse interpretatie van de vintage etiketten van Cockburn’s uit de vroege 20e eeuw. Deze etiketten, in combinatie met de nieuwe, slanke fles, creëeren een retro look met een moderne twist. De versregels op de voorkant van de fles, met daarin informatie over de wijn, pakken mooi de aandacht van de consument en geven zo nieuw leven aan de speelse Cockburn’s humor. Ook is Cockburn’s bezig met het opzetten van een pr-campagne, om het nieuwe port-moment bij het huidige publiek onder de aandacht te brengen.

Hoewel de Special Reserve, Fine Ruby en Fine Tawny een behoorlijke metamorfose hebben ondergaan, past hun nieuwe uiterlijk nog steeds goed binnen het traditionele beeld van port. Bij de nieuwe Cockburn’s White is echter gekozen voor een geheel andere benadering, stijl èn naam: Porto Branco. Dit gewaagde nieuwe ontwerp richt zich op het jongere publiek en de enorme toename aan populariteit van White Port & Tonic.

Toen de Symington familie Cockburn’s in 2010 overnam, en het daarmee weer een familiebedrijf werd, ging het proces van wijn maken op de schop. De kwaliteit is sindsdien enorm verbeterd en verschillende wijnrecensenten roemen het merk weer als vanouds. Met de laatste Vintage Ports en de Special Reserve – de meest bekroonde Reserve Ruby Port van dit decennium – is Cockburn’s volgens hen terug van weggeweest.

Johnny Symington, voorzitter van Symington Family Estates: “Sinds onze familie het Cockburn’s merk heeft aangeschaft, zijn de verkoopcijfers van de Special Reserve met 99% toegenomen. Niet alleen neemt het toerisme rondom Porto en de Douro toe en maakt een nieuwe generatie kennis met de streken waar port vandaan komt. Ook zorgen nieuwe manieren van drinken – bijvoorbeeld de steeds populairdere White Port & Tonic en het gekoeld serveren van Tawny Ports – dat port een plek krijgt in het hart van een nieuwe generatie”.

Charlotte Symington, Marketing Manager bij Symington Family Estates, voegt daaraan toe: “Het is niet overdreven om te zeggen dat de Cockburn’s uitvinding van de Special Reserve in 1969 port voorgoed veranderd heeft, omdat het port bij een hele nieuwe generatie introduceerde. We zijn dan ook trots dat we de 50e verjaardag van de Special Reserve vieren met deze herlancering. Later zullen er nog meer feestelijke momenten volgen, die het publiek kennis zullen laten maken met de intrigerende wereld van Cockburn’s Port”.

Port heeft een rijke geschiedenis en is onlosmakelijk verbonden met lekker eten en uitgebreid natafelen met vrienden en familie. Op het nieuwe logo van Cockburn’s staan daarom twee haantjes die samen een glas delen met eronder het nieuwe motto –  ‘Welcome to the family’. Een verwijzing naar de legendarische gastvrijheid van de families op de Cockburn’s wijngaarden in Porto aan de Douro.

Zo zal ook de rest van het Cockburn’s assortiment, inclusief de Late Bottled Vintage, de 10- en 20-jaar oude Tawny Port, de komende maanden opnieuw gelanceerd worden.

Over Cockburn’s 
Cockburn’s is opgericht in 1815 en sinds 2010 eigendom van Symington Family Estates. Toen het bedrijf, na decennia in commerciële handen te zijn geweest, weer in familiehanden kwam, werden alle aspecten van de wijnproductie grondig herzien en zijn Cockburn’s portwijnen sterk verbeterd. Dit is terug te zien in het succes van de marktleider Reserve Port, Cockburn’s Special Reserve, in de meest prestigieuze internationale wijncompetities waar alle wijnen blind geproefd worden door experts. Sinds 2010 heeft de Special Reserve zes zilveren medailles gewonnen in de International Wine Challenge, vier zilveren medailles in de Decanter Awards en vier zilveren medailles in de International Wine & Spirits Competition en daarmee beter gepresteerd dan alle andere Reserve Portwijnen. 

www.cockburns.com
www.instagram.com/cockburns_port
www.facebook.com/cockburns.port.wine

Over Symington Family Estates 
De Symington familie, die van Schotse, Engelse en Portugese origine is, maakt al sinds 1882 port in Noord Portugal. Al vijf generaties lang combineert men de passie voor het maken van kwaliteitswijnen en port, met een diepe verbondenheid met de regio, het land en haar mensen. Vandaag de dag werken er tien Symington’s verdeeld over vier beroemde porthuizen: Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s, evenals op verschillende Douro wijn projecten – Quinta do Vesuvio, Quinta do Ataíde, Altano en Prats & Symington (beroemd van Chryseia) – en de nieuwe onderneming: Quinta da Fonte Souto in de Alto Alentejo. Symington Family Estates is een van de meest vooraanstaande portproducenten en de familie is, met haar 26 Quintas verdeeld over 2,462 hectare, waarvan 1,114 hectare wijngaarden bevat, de grootste eigenaar van wijngaarden in de Douro regio. Al hun wijngaarden worden duurzaam beheerd en dragen een minimale interventie-certificaat. 130 hectare wordt zelfs biologisch verbouwd wat het de grootste biologische wijngaard van Noord Portugal maakt. Symington Family Estates is uniek binnen de grote portbedrijven omdat elk werkend familielid, naast hun deel in het gezamenlijke familiebedrijf, ook leiding geeft aan zijn of haar eigen wijngaard. In 2019 ontving Symington Family Estates een B Corporation certificaat, waarmee ze officieel onderdeel werd van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die zich inzetten voor de hoogste standaarden in sociaal en duurzaam ondernemerschap, vastbesloten hun onderneming in te zetten voor het algemeen belang. 

https://www.symington.com
https://www.instagram.com/symingtonfamilyestates
https://twitter.com/SymingtonFamily

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

WINO-nieuwsbrief #34, Febr 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

Tastin’ France | 20 oktober 2020

© 2020 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes