Albert Heijn komt met podcast over wijn

(Ingezonden bericht)

Zaandam, 15 mei 2019 – Voor veel mensen is wijn kopen in de supermarkt een uitdaging. Wat kies je als je keus hebt uit honderden verschillende flessen wit, rood, rosé en mousserend? Je wilt graag de juiste wijn voor het juiste moment kiezen. Maar waar moet je op letten? In de podcast ‘Wat schenken we vandaag’ beantwoorden Harold Hamersma en Esmee Langereis van wijnjaargids De Grote Hamersma, al jouw wijnvragen. Zo vind je snel je weg in de supermarkt en een wijn die bij je past.

In tien afleveringen van elk circa tien minuten geven Harold en Esmee wijnadvies voor veelvoorkomende momenten. Wat schenk je bij een barbecue? Welke wijn koop je voor een feestje? Welke wijn is een ideaal cadeau? Ondertussen geven de wijnkenners je tips en delen ze leuke wijnweetjes. Is een dure wijn beter dan een goedkope? Kan een wijn met een schroefdop lekker zijn? Wat betekent “Reserva”? Wat zegt de kleur van een wijn over de smaak?

Interessante verhalen
Wijninkoper Maarten Vreeswijk van Albert Heijn weet precies wat hij in de winkels heeft. Elke aflevering adviseert hij een drietal wijnen uit het wijnschap van Albert Heijn die passen bij het moment. Met die wijnen zit je zeker goed. Maarten kent de wijnmakers en vertelt interessante anekdotes over hun wijngaarden.

Albert Heijn maakt de podcast voor iedereen die wel wat meer zou willen weten over wijn. Je hoeft dus geen wijnkenner te zijn of een wijncursus gevolgd te hebben. De afleveringen zijn laagdrempelig, leuk om te luisteren en zonder het moeilijke taalgebruik waar de wijnwereld om bekend staat.

Share

You must be logged in to post a comment Login

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes