Save the dates: Wijn-spijswedstrijd, Sommeliers op reis, Wijnbar in Avignon, Découvertes en Vallée du Rhône

De Côtes du Rhône laat van zich horen. De Franse wijnregio investeert de komende tijd in de relatie met Nederlandse wijnprofessionals. Deze​​ 4 acties staan voor de komende tijd in de planning.

1. Wijn-spijswedstrijd Côtes du Rhône

Côtes du Rhône daagt Nederlandse restaurateurs uit om mee te doen aan een wijn-spijswedstrijd met een Côtes du Rhône of Côtes du Rhône Villages. Aan de hand van de omschrijving van het gerecht en de wijn selecteert de jury 20 zaken die hun wijn-spijscombinatie mogen presenteren in de finale op maandag 22 oktober in Amsterdam.

De 2 beste wijn-spijscombinaties worden beloond met een volledig verzorgde wijnreis naar de Côtes du Rhône. Tevens zal in november in beide winnende restaurants een Côtes du Rhône-lunch voor een groep wijnhandelaren worden gehouden – uiteraard op kosten van Côtes du Rhône – waar onder andere ook de winnende wijn-spijscombinatie kan worden geserveerd. Een extra promotiekans voor het restaurant en de wijn, en omzet op de koop toe.

> Lees hier meer over de horeca-actie ‘Wedstrijd wijn-spijs met Côtes du Rhône’

2. Nederlandse sommeliers op wijnreis naar de Côtes du Rhône

Vijf jonge Nederlandse sommeliers – alle vijf zijn lid van het Nederlands Gilde van Sommeliers en actief in het midden- en topsegment van de horeca – maken eind oktober een 3-daagse studiereis door de Côtes du Rhône om wijnhuizen te bezoeken, wijnmakers te spreken, Franse collega’s te ontmoeten en natuurlijk op proeverijen, lunches en diners heel veel Côtes du Rhône-wijnen te proeven.

3. Van 6 tot en met 28 juli: Bar à Vins des Côtes du Rhône in Avignon

Een speciale openlucht Côtes du Rhône-wijnbar – Bar à Vins des Côtes du Rhône – is tijdens het Festival d’Avignon in juli elke avond geopend op de binnenplaats van het Maison des Vins in het hart van de stad. Sommeliers en wijnmakers uit de regio laten elke avond een andere selectie Côtes du Rhône en Côtes du Rhône Villages proeven. Voor € 10 entree kun je je 15 à 20 wijnen laten inschenken.

> Lees er hier meer over:  ‘Openlucht wijnbar Côtes du Rhône in juli in Avignon’

4. SAVE THE DATE: Découvertes en Vallée du Rhône

Nederlandse wijnprofessionals zijn alvast uitgenodigd voor de grootste professionele wijnbeurs in het Rhônedal, die volgend jaar voor de 10e keer wordt gehouden, van 15 tot en met 18 april. In Ampuis, Mauves, Tain l’Hermitage en Avignon presenteren 650 wijnbedrijven van alle appellaties tussen Lyon en Marseille – van Côtes Rotie tot Costières de Nîmes – hun wijnen op de Découvertes en Vallée du Rhône 2019.

> Lees er hier meer over: ‘Save the Date: 10e Découvertes en Vallée du Rhône (2019)’

Meer weten over de Côtes du Rhône?

Kijk op: www.vins-rhone.com
Of neem contact op met Michèle Lainé van Business France, die Côtes du Rhône vertegenwoordigt in Nederland: 020 794 19 64 | michele.laine@businessfrance.fr

Share

Comments are closed

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes