Wine & Spirits nieuwe distributeurdistilleerderij Onder de Boompjes

(Ingezonden bericht)

Met gepaste trots en in goed overleg met voormalig distributeur Right Spirits, kunnen wij u melden dat Wine & Spirits per 1 september 2018 de exclusieve distributeur is van alle merken van distilleerderij Onder de Boompjes voor de Nederlandse markt. Het betreft de merken Boompjes Genever, Gastro Gin, Sylvius Gin en MOA Vodka.

 

Onder de Boompjes
Onder de Boompjes is opgericht in 1658 door de famillie Steffelaar in Leiden en daarmee de op één na oudste distilleerderij van Nederland. Onder één familie wordt genever, gin en vodka gemaakt met uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten.

In tegenstelling tot de meeste drankmerken vervaardigt en bottelt distilleerderij Onder de Boompjes al haar producten in eigen distilleerderij waarbij nog gebruik wordt gemaakt van een 200 jaar oude potstill ketel. Deze wordt gebruikt voor het afstoken van de moutwijn en de prachtige kolomketels voor de productie van hun gins. Momenteel wordt Onder de Boompjes geleid door Jean-Paul Batenburg die het bedrijf runt in het hart van de Nederlandse jeneverindustrie: Schiedam.

Per 3 september is het volgende assortiment verkrijgbaar via Wine & Spirits:

Onder de Boompjes
Boompjes Genever
Boompjes Old Dutch 3 jaar oud
Boompjes Korenwijn 4 jaar oud
Boompjes Maltwine 5 jaar oud

Moa Vodka
Moa Vodka is een op millennials gericht vodkamerk, gedistilleerd in distilleerderij Onder de Boompjes. Het is een lichte verfrissende vodka, gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten met de smaken kaffir, gember en bergamot.

Gastro Gin
Gastro Gin is een door sterrenchef Jonnie Boer samengestelde Gin. Dit destillaat komt uit de ketels van distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam, maar het recept heeft Jonnie Boer samen met de ginstokers samengesteld. Gastro Gin is het resultaat van een jaar lang testen, proeven en zoeken naar de perfecte ingrediënten die de keuken van Jonnie matcht met de distilleervaardigheden van Onder de Boompjes.

Sylvius Gin
Sylvius Gin is een eerbetoon aan Dr. Franciscus Sylvius die rond 1650 de naamgever was van Genievre. In diezelfde tijd is Onder de Boompjes begonnen met het stoken van jenevers. Deze gin maakt dan ook gebruik van de kruiden en specerijen die destijds voorhanden waren, namelijk: steranijs, zoethout, kaneel, kummel en lavendel. Sylvius Gin wordt ambachtelijk gestookt in kleine koperen ketels door meersterstoker Justus Walop. Het gehele productieproces wordt nog ouderwets met de hand gedaan.

Sylvius Gin is met uitzonderlijk veel oog voor detail gemaakt. De basis is een London Dry Gin en dat betekent het volgende; geen suiker, alles in één keer gedistilleerd en alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn toegestaan. Hiervoor worden de sinaasappels geschild en de kruiden zelf gemaald in de distilleerderij. Bij het proeven zul je hints van anijs en kaneel waarnemen op een basis van stevige gin.

Share
Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes