Zevende Zwolse Wijnfestival op Grote Kerkplein

(Ingezonden bericht)

Van lokale wijnspecialisten en wijnspeciaalzaken tot wijnproducenten uit het buitenland. Ze komen voor u als wijnliefhebber naar Zwolle voor het Zwolse Wijnfestival. Wie van wijn houdt of er meer over wil weten, moet zondag 3 juni dus aanwezig zijn op het Grote Kerkplein.

Een wijntje proeven, je laten voorlichten over de druif en het maken van de wijn, of een masterclass volgen. Het kan allemaal op zondag 3 juni van 12.00 tot 20.00 uur op het Grote Kerkplein. Op het 7e Zwolse Wijnfestival staan verschillende wijnboeren, sommeliers, wijnbloggers en wijnconsultants.

Organisator Arjan Broekman is eigenaar van grandcafé – wijnbar – restaurant “Het Wijnhuis”. Hij laat voor dit bijzondere evenement wijnkenners uit de hele wereld overkomen. “Het is een ongekend mooi festival waar wijnimporteurs,- en boeren van alles gaan vertellen en de meest bijzondere wijnen laten proeven.” Daardoor is het in 7 jaar uit gegroeid tot een zeer bekend festival.

Binnenland en buitenland

Aan het festival werken lokale bedrijven mee zoals; Schuttelaar Wijnen & Chocolade, , Wijnkopers Henri Bloem, Wijnbar in den Hoofdwacht, Portugeese wijnen IM-PORT, Coperto Restobar van Pillows Grand hotel ter Borch, Weingut Mathern, Grand cafe het Wijnhuis, De Wijnstudio wijnopleidingen Daarnaast worden de masterclasses verzorgd door wijnproducenten uit het buitenland.

Masterclasses

Tijdens het festival worden 6 masterclasses gegeven:

De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk.
Tijd: 12.00 tot 14.00uur en 15.00 tot 17.00 uur (maximaal 70 plaatsen beschikbaar per sessie)

Henning Mathern van Wijngoed Mathern uit de Nahe  Duitsland. Deze jonge flying winemaker is een van de nieuwe generatie wijnmakers in Duitsland. Hij zal de elegante stijl van de Duitse wijnen, die nu floreert uitdragen tijdens deze masterclass.
Tijd: 12.00 tot 14.00uur en 15.00 tot 17.00uur (maximaal 30 plaatsen beschikbaar per sessie)

Deze masterclasses kosten €25,00 p.p en u kunt zich vanaf 17 april inschrijven bij het Wijnhuis.
Of via info@wijnhuiszwolle.nl

Verdere informatie 

De toegang voor het festival is gratis. U kunt op het festival met munten betalen, deze zijn verkrijgbaar op het festivalterrein.
Wilt u zich inschrijven voor een masterclass of meer weten over dit smaakvolle evenement, kom dan langs of neem contact op met:
Het Wijnhuis
grandcafé – wijnbar – restaurant
Grote Kerkplein 7
8011 PK Zwolle
info@hetwijnhuiszwolle.nl
www.wijnfestivalzwolle.nl
www.facebook.com/wijnfestivalzwolle

Share

Leave a Reply

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

© 2018 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes