WK Blind Tasting met Zimbabwaans sommelierteam in Scheveningen

(Ingezonden bericht)

Op maandag 15 oktober organiseert African Wines een wijnproeverij en diner, samen met het WK Blind Tasting Zimbabwe Sommelier Team en Italiaanse topchef Giovanni D’Apice.

Aanstaande zaterdag 13 oktober vindt in Frankrijk het Wereldkampioenschap Blindproeven plaats, georganiseerd door La Revue du Vin de France.

Vorig jaar deden voor de eerste keer in de geschiedenis vier Zimbabwaanse sommeliers, die in toprestaurants in Kaapstad werken, mee aan dit WK. Hun bijzondere levensverhalen en prestaties waren zo inspirerend, dat de Scheveningse ondernemer Damiano D’Alba besloot deze vier jonge mannen uit te nodigen in Nederland.

Hun deelname aan het WK werd toen mogelijk gemaakt door de steun van de Engelse wijnrecensent Jancis Robinson en inmiddels wordt er een avondvullende documentaire gemaakt over deze sommeliers door gelouterd producent Warwick Ross.

De ontmoeting met de sommeliers heeft een bijzonder vervolg gekregen. Het afgelopen jaar startte Damiano D’Alba samen met sommelier Pardon Taguzu het exclusieve importbedrijf African Wines. Pardon is inmiddels woonachtig in Nederland en African Wines vertegenwoordigt niet alleen de wijnen van de Zimbabwaanse sommeliers, maar ook 16 andere bijzondere wijnhuizen c.q. wijnproducenten.

Na het kampioenschap in Frankrijk komen de sommeliers speciaal naar Nederland voor deze zeer bijzondere wijnproeverij met diner op maandag 15 oktober bij Solo Vino wijnbar. De wijnen van Joseph, Marlvin, Pardon en Tinashe en een aantal exclusieve wijnen uit het portfolio van African Wines worden gepresenteerd naast gerechten van de Italiaanse topchef Giovianni D’Apice.

Ontvangstlocatie: African Wines Shop, Palaceplein 13/14, Scheveningen
Aansluitend diner & wijnproeverij: Solo Vino Winebar, Gevers Deynootplein 105, Scheveningen
Aanvang: 18.30 uur bij African Wines Shop

HET VERHAAL VAN AFRICAN WINES
Een Joint Adventure met als missie: Enjoying Wine & Giving Back!

Het begin

In 2016 werd het horecagezin D’Alba verliefd op Zuid-Afrika en Zuid-Afrikaanse wijn, nadat Belinda D’Alba haar hart al eerder aan het land was verloren. Bij het bezoeken van diverse toprestaurants rond Kaapstad leerden zij in 2016 topsommelier Pardon Taguzu kennen, een van de ‘Zim Somms’, protegees van de beroemde Master of Wine Jancis Robinson. Samen met hem begonnen zij hun ‘joint adventure’: African Wines. Hun missie: de import van bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnen, van wijnhuizen met een bijzondere maatschappelijke betrokkenheid; Enjoying Wine & Giving Back!

De Zim Somms

Pardon Taguzu is een van de Zim Somms, de getalenteerde sommeliers die afomstig zijn uit Zimbabwe. Zij kwamen zonder noemenswaardige wijnkennis naar Zuid-Afrika op zoek naar een beter leven en hebben daar razendsnel carrière gemaakt in de toonaangevende wijn- en gastronomiescene. Ook maken zij inmiddels (kleinschalig) zelf wijn onder hun eigen wijnlabels.

Joseph Dhafana (restaurant La Colombe), Marlvin Gwese (Cape Grace Hotel), Tinashe Nyamudoka (The Test Kitchen) en Pardon Taguzu (voorheen werkzaam bij Aubergine) deden in 2017 zelfs mee aan het Wereldkampioenschap Blindproeven in de Bourgogne, als Team Zimbabwe. Naast Jancis Robinson zette ook de familie D’Alba zich in voor het financieren van hun Europese tour. In 2019 verschijnt een documentaire over deze tournee van de Zim Supersomms, gemaakt door het Australische filmteam onder leiding van producent Warwick Ross, dat eerder de succesvolle wijndocu Red Obsession maakte.

De familie D’Alba

De van origine Italiaanse Damiano D’Alba is al 40 jaar actief in de Nederlandse gastronomie. De familie D’Alba heeft 10 restaurants, 2 wijnbars en het Italiaans importbedrijf Solo Vino. African Wines is ontstaan uit pure passie: voor Zuid-Afrika, voor wijn en vanuit het geloof dat genieten en de wereld mooier maken kunnen samengaan! De Zim Somms en specifiek hun ‘partner in wine’ Pardon Taguzu zijn voor de D’Alba’s prachtige voorbeelden van hoe je je dromen kunt verwezenlijken en anderen kunt helpen en inspireren om hetzelfde te doen. Zij werken samen met 20 bijzondere Zuid-Afrikaanse wijnhuizen en importeren hun wijnen exclusief voor de Nederlandse markt onder het motto: Let’s make a difference together!

Share

Comments are closed

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes