Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam wint landelijke Rueda wijnverkiezing

(Ingezonden bericht)

De Spaanse wijnstreek D.O. Rueda daagde 50 wijnspeciaalzaken verspreid door het land uit om hun Rueda wijnen op originele wijze uit te lichten. Vijf wijnwinkels sprongen eruit en dragen een jaar lang de eretitel Rueda Wine Hotspot: dé wijnhandel waar Rueda een feest in het glas betekent.

Filmpje: vimeo.com/291704398

Selectie door vakjury
Een vakjury koos uit de vele creatieve inzendingen de Top 5:

Wijnkoperij Platenburg Rotterdam (winnaar reis naar Rueda)
Henri Bloem Arnhem
Henri Bloem Den Haag
Wijnkoperij Okhuysen Haarlem
Meerwijnvoorvrouwen.nl

Rueda Wine Hotspot 2018
In de afgelopen weken konden (online) wijnwinkels in heel Nederland hun Rueda wijnen in het zonnetje zetten. Bijvoorbeeld door etalages in het teken van Rueda te zetten, banners op de website te plaatsen of social media posts. De Top 5 wijnspeciaalzaken mogen zich een jaar lang Rueda Wine Hotspot noemen. Hoewel het een nek-aan-nekrace was, ging Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam ervandoor met de hoofdprijs: een reis naar wijnstreek D.O. Rueda.

Creativiteit is doorslaggevend
De jury was onder de indruk van de eigen aanvullingen zoals winkelproeverijen en de inzet van social media. De video van Wijnkoperij Platenburg gaf de doorslag voor de winnaar van de reis naar D.O. Rueda. Julien Platenburg (33jr), de jonge en enthousiaste eigenaar van Wijnkoperij Platenburg in Rotterdam: “We zijn enorm trots. Ons hele team heeft tijdens de actieperiode zijn uiterste best gedaan om iedereen in Spaanse sferen te brengen. En met succes dus!”

De wedstrijd werd georganiseerd door TOT PR & Communications in opdracht van de Spaanse wijnstreek D.O. Rueda, die bekend staat om haar Verdejo wijnen. In de jury zaten hoofdredacteur Harald Kolkman van Winelife, Barbara Verbeek van het Wijntheater / More than Drinks en Leonie Mooijekind van restaurant To Amuse.

De witte wijnen uit Rueda / Over Rueda
Ten noordwesten van Madrid liggen de wijngaarden van Rueda. Wijnen uit deze Spaanse regio zijn lekker fris, met een opvallende bite. Dat komt onder andere door verdejo: de belangrijkste druif in Rueda.

Bekijk alle deelnemers op www.myfavourite-rueda.nl

Share

Comments are closed

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

© 2019 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes