Nieuw bij Résidence Wijnen (Gouden Ton): Domaine La Hitaire

(Ingezonden bericht)

Sinds deze maand importeert Résidence Wijnen de wijnen van Domaine La Hitaire. Domaine La Hitaire bevindt zich in de Zuid-Franse regio Gascogne. De broers Armin en Rémy Grassa produceren witte wijnen die zich kenmerken door de typische Grassa-signatuur: puur en verfrissend met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Familie Grassa
Armin en Rémy Grassa zijn de zonen van Yves Grassa. Yves zorgde ruim dertig jaar geleden voor een kwaliteitsrevolutie in de Franse wijnstreek Côtes de Gascogne. Met zijn modern gemaakte witte wijnen toonde hij zeer overtuigend dat het anders kon. Yves Grassa werd zelfs uitgeroepen tot ‘White Winemaker of the Year 1987’ door de International Wine Challenge.

Witte Gascogne-wijnen
Het wijngoed Domaine La Hitaire werd in 1999 gekocht door Armin en Rémy Grassa, broers van de Grassa familie die eigenaar is van Domaine de Tariquet. Ze kochten het domein inclusief het 18e-eeuwse kasteel, om hun eigen droom te kunnen verwezenlijken. De broers hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en produceren witte Côtes de Gascogne-wijnen van lokale en internationale druivenrassen.

Er zijn per direct 5 wijnen beschikbaar:

Les Tours is een verfrissende wijn van de lokale druivenrassen ugni blanc, colombard en gros manseng.
De Sauvignon Blanc (100% sauvignon blanc) is lichtvoetig en geurt naar vers gemaaid gras en kruisbessen.
De Chardonnay (100% chardonnay) heeft een smaakpalet van vanille en geel steenfruit en heeft licht op hout gerijpt.
Hors Saison is gemaakt van 70% sauvignon blanc en 30% sémillon en heeft lichte houtrijping ondergaan. De wijn smaakt naar limoen en heeft tonen van toast en vanille.
Jardin d’Hiver is een licht zoete wijn, gemaakt van gros manseng en petit manseng. De wijn heeft 10 maanden houtrijping ondergaan en heeft smaken van gekonfijt fruit, honing en geroosterde amandelen.

Share

Comments are closed

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Welkom

Dorst. Vijf in de klok. Knoopje los. Geest uit de fles. Nieuws, tips en info over wijn, spirits en horeca. Gratis en onafhankelijk. Smaak is een zelfportret.

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

wino-nieuwsbrief #36, Nov 2020

© 2021 Sjakes.com. Inloggen - Designed by Crystina creates & Gabfire Themes